UAEU2.JPG

7 червня місто Ватутіне радо вітало учасників спортивно-масових заходів присвячених Олімпійському дню, який щороку проходить майже в 200 країнах світу з нагоди дня створення Міжнародного Олімпійського Комітету.  

Урочиста частина Олімпійського дня відбулася на міському стадіоні «Шахтар». Під звучання Державного Гімну України над стадіоном замайорів прапор Національного Олімпійського комітету України. Право підняти прапор було надано кращим вихованцям дитячо-юнацької спортивної школи -  Бойко Анастасії, переможниці Чемпіонату області з легкої атлетики,  та Дубовому Давиду, переможцю Чемпіонату області з боксу.

У заході взяли участь: заступник міського голови Таїсія Дудник, завідувач сектору у справах сім`ї, дітей, молоді та спорту виконавчого комітету Валентина Дроздова,  помічник народного депутата України Валентина Ничипоренка Наталія Мясникович, секретар міської організації Всеукраїнського об`єднання «Черкащани» Юрій Мамайсуров, методист з фізичного виховання відділу освіти Василь Божко, фахівці з фізичної культури та спорту загальноосвітніх навчальних закладів міста, діти та педагоги пришкільних таборів: «Веселий експрес» (СШ №1), «Дружба (ЗОШ №2), «Веселка» (ЗОШ № 5), «Веселий вулик» (ЗОШ №6).

Таїсія Дудник, Наталія Мясникович та Юрій Мамайсуров привітали учасників заходу та побажали  майбутнім олімпійцям вміння досягати поставленої цілі, та щоб перемоги і успіх супроводжували їх і в спорті, і в повсякденному житті.

Олімпійський день продовжився в міському парку відпочинку де діти змагалися під час легкоатлетичного кросу, в якому взяли участь 107 учасників. Під гучні, підбадьорюючі вигуки вболівальників юні легкоатлети долали дистанції від 300 м. до 1км. У напруженій боротьбі перемогу здобули:

  • Степова Альбіна (серед дівчат 2-3 класів);
  • Біляєв Давид (серед хлопців 2-3 класів);
  • Ліннік Софія (серед дівчат 4-5 класів);
  • Довгаль Артем (серед хлопців 4-5 класів);
  • Бойко Анастасія (серед дівчат 6-7 класів);
  • Шкуренко Євген (серед хлопців 6-7 класів);
  • Довгаль Тетяна (серед дівчат 8-9 класів);
  • Булатніков Артур (серед хлопців 8-9 класів);
  • Мудрагель Дарина (серед дівчат 10 класу);
  • Третяков Олександр (серед хлопців 10 класу).

Всі учасники Олімпійського дня були нагороджені грамотами Національного Олімпійського комітету України, медалями від виконавчого комітету Ватутінської міської ради та призами від міської організації Всеукраїнського об`єднання «ЧЕРКАЩАНИ».

Інформація сектору у справах сім`ї, дітей, молоді та спорту