UAEU2.JPG

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

З нагоди Дня захисту дітей в нашому місті було проведено ряд заходів. Вранці в Палаці культури дошкільнята мали змогу продемонструвати свої здібності до малювання під час виставки дитячого малюнку «Світ казок» та неперевершені таланти під час проведення дитячого фестивалю «Країна Зірок». Учасників дійства та глядачів привітала завідувач сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова та побажала дітям, їх батькам, а також педагогічним працівникам міцного здоров’я, щастя, добра і сімейного затишку, здійснення всіх мрій і задумів. Зокрема зауважила, що у малечі повинно бути щасливе дитинство, і за це мають відповідати дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинне стати одним з найголовніших їх обов'язків. За яскраві виступи малеча отримала солодкі подарунки від відділу освіти, які вручила Людмила Калиушко, методист методичного кабінету з питань дошкільного виховання.

Дитяча вистава «Ще одна пригода Попелюшки» за мотивами Ш. Перро, яку підготувала середня група зразкового театрального колективу «На біс», повела дітвору в казковий світ мистецтва. Глядачі мали змогу не тільки переглядати виставу, а й відчувати себе її учасниками.

Маленькі художники із задоволенням проявили свій талант в конкурсі малюнку на асфальті на тему: «Різнобарвна веселка країни дитинства».  

Позитивні емоції переповнювали дітвору під час дитячої розважально - ігрової програми «Калейдоскоп дитячих розваг», адже кожному хотілося стати не лише учасником, а й переможцем цікавих ігор-змагань та отримати приз. А дзвінкі голоси юних талановитих солістів, під керівництвом Ольги Матвійчук, підбадьорювали присутніх та навіювали чудовий настрій.

Напередодні та в цей день для молодших школярів нашого міста були відкриті двері міської дитячої бібліотеки, де на них чекало тематичне свято «З книгою канікули, сумувати ніколи».

Особлива увага приділялась залученню до святкових заходів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в навчальних закладах міста і влаштовані в сім’ї опікунів, прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу . В цей день від виконавчого комітету Ватутінської міської ради діти соціально – незахищених категорій отримали солодкі подарунки.

Інформація сектору у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту