gerbuk.JPG

На виконання плану міських заходів з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей,  службою у справах дітей виконкому на базі ресурсного центру Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сьогодні проведено засідання «круглого столу» на тему «Організація роботи щодо соціального захисту дітей, які потребують підтримки держави», на яке були запрошені  працівники всіх служб,  що працюють з дітьми,  - всі хто причетний до справи виховання дітей та розв’язання проблем сім’ї.

Відкриваючи засідання головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Славіна зазначила, що складовою частиною законодавства про охорону дитинства є Закон України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" (2005 р.), що визначає правові, організаційні, соціальні засади та гарантії державної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Законом визначена сутність державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти – це майбутнє будь-якого народу і держави. Молоде покоління визначатиме успіх політичного, економічного, інтелектуального та культурного поступу. Питання захисту прав та законних інтересів дітей є і залишається одним із першочергових завдань у діяльності органів місцевої виконавчої влади.

Директор Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Алла Чорнобай розповіла про роботу працівників центру щодо оцінки потреб дитини, в сім’ях, що перебувають під соціальним супроводом, яка базується на цілому ряді теорій розвитку і формуванні особистості, її вихованні і соціалізації. Як визначаються потреби дитини та здатність батьків їх задовольняти; складні життєві обставини, які клієнт не може подолати самостійно; межі втручання соціальних працівників; перелік необхідних послуг; коло спеціалістів для супроводу такої сім`ї.

Завідувач сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова наголосила, що заходи, які здійснюються органами місцевого самоврядування, включають виконання робіт, спрямованих на покращення роботи з дітьми, що потребують державної підтримки. Велике значення має посилення відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, за неналежне виховання дітей, порушення їх прав, жорстоке поводження з ними. Важливим є здійснення організаційних заходів щодо щорічного повноцінного оздоровлення таких дітей.

Методист з психологічної служби відділу освіти підняла на обговорення питання про участь дітей з обмеженими можливостями у святкових заходах з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей.

На завершення засідання Лариса Альбертівна  наголосила на важливості взаємодії та співпраці закладів, установ, служб під час забезпечення соціального захисту дітей, враховуючи специфіку цієї складної роботи, де на першому місці – інтереси дитини.

Інформація служби у справах дітей