gerbuk.JPG

28 травня 2019 року до виконавчого комітету Ватутінської міської ради надійшло повідомлення про зрізку дерева біля приміщення колишнього кінотеатру по проспекту Ватутіна. В результаті обстеження, виявлено факт зрізки одного дерева виду акація. На місці росту дерева залишився лише пеньок, та поруч – свіжа стружка від зрізаного дерева, порізані бруски орієнтовної довжини 1 м. від стовбура та основних гілок дерева, а пряморуч від приміщення, на земельній ділянці парку пам’ятки садово-паркового мистецтва, – складовано рештки крон та дрібних гілок зрізаного дерева. Орієнтовно дерево могло бути зрізано в понеділок, 27 травня, або рано вранці у вівторок, 28 травня.

В процесі з’ясування обставин, встановлено, що ні Ватутінське виробниче управління житлово-комунального господарства, ні власник приміщення колишнього кінотеатру жодних робіт по зрізці дерев не виконували. Будь-яких заяв щодо наміру зрізати дерево у вказаному місці не надходило, а виконавчим комітетом жодних рішень щодо видалення зелених насаджень також не приймалося. Дані обставини вказують на те, що дерево зрізали невідомі особи та без будь-яких дозвільних на те документів.

На жаль, встановити особу та/або осіб, що здійснили видалення зеленого насадження не виявилося можливим. Чинне законодавство передбачає відповідальність за скоєння таких діянь і притягнути до відповідальності є справою честі та справедливості. В разі, якщо хтось володіє будь-якою інформацією, просимо її сповістити.

До часу зрізки дерево росло та нікому не заважало. Воно не визнавалося аварійним або хворим, не створювало загроз життю та здоров’ю людини, але хтось вирішив сам одноосібно вирішити подальшу долю зеленого насадження. Наслідки може кожен з Вас оцінити нижче.

Роз’яснюємо, що процедура видалення зелених насаджень на території населених пунктів визначена Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045 (із змінами). Згідно з пунктом 3 цього Порядку видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Відповідно до пункту 4 цього ж Порядку, підставою для прийняття рішення компетентним органом є заява про видалення зелених насаджень, подана юридичною чи фізичною особою. Пам’ятайте, що самовільно знищувати дерева заборонено.

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою