UAEU2.JPG

Сьогодні міський голова провів нараду з апаратом та керівниками структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету, органів виконавчої влади та комунальних служб міста на якій обговорили питання належного забезпечення життєдіяльності всіх закладів міста та підготовки до нового опалювального сезону.

Та перш ніж перейти до обговорюваних питань,  Олександр Лисюк  висловив щиру подяку всім, хто брав безпосередню участь в організації святкових заходів з нагоди Дня міста, за змістовну програму, гарно організовані концертні програми, виставки, дозвілля містян та гостей міста, що дозволило створити реально святкову та гарну атмосферу свята.

Надалі керівники інформували про ті завдання, які наразі виконують працівники підприємств та установ. Зокрема головний інженер виробничого управління житлово-комунального господарства Дмитро Ганушинець розповів, що цього тижня основна увага буде направлена на косіння прибудинкових територій та виконання заявок від громадян. Дмитро Миколайович також повідомив, що  відповідно до затвердженого графіку проводяться заходи з підготовки житлово-комунального господарства та мереж до зими, але болючим питанням залишається ремонт дахів.

З цього приводу міський голова наголосив, що в місті у край аварійному стані знаходяться дахи трьох багатоквартирних будинків: по вулиці Миру, 7а, Пушкіна, 3а та Чайковського, 20. Він розповів які дії із залучення коштів обласного бюджету вже зроблені, і які в найближчий час будуть здійснені, адже для ремонту необхідні значні суми, яких в міському бюджеті немає.

Головний інженер комунального виробничого підприємства «Водоканал» Віктор Бойніцький інформував про стан проведення робіт з реконструкції напірного каналізаційного колектора та про роботи, що проводяться на очисних спорудах.

Про роботу медичних закладів розповіла керівник комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Ватутіне» Анастасія Петренко. Вона повідомила, що лікарі закладу вже уклали з пацієнтами на обслуговування 12500 декларацій, але не всі мешканці міста розуміють важливість їх підписання. Тому Анастасія Григорівна наголосила, що з 1 липня, особи, які не уклали договір з сімейним лікарем, вимушені будуть самостійно оплачувати послуги.

Вона також надала інформацію про те, як діє система електронних рецептів по програмі «Доступні ліки», та проблеми, які виникли після її впровадження.

Про організацію літнього відпочинку дітей у пришкільних таборах та підготовку до нового навчального року розповів керівник відділу освіти Сергій Бурбело. Він озвучив наболілі питання та наявні проблеми, зазначивши, що, в зв’язку з проведенням освітньої реформи, штати та кількість учнів у класах необхідно привести у відповідність до встановлених вимог. В даний час відділом розробляються пропозиції, які будуть запропоновані керівникам шкіл, але всі сили будуть направлені на збереження освітніх закладів.

Сергій Михайлович також зазначив, що вже розпочали роботу п’ять пришкільних таборів, а в рамках підготовки до зими розпочався ремонт закладів освіти.

З інформацією також виступили начальник відділу культури і туризму Наталія Геращенко, начальник управління Державної казначейської служби Тетяна Піскун та представник податкової служби Лариса Резнік.

На завершення наради міський голова наголосив на необхідності сталої роботи всіх підприємств і закладів, щоб забезпечити життєдіяльність міста на належному рівні.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики