UAEU2.JPG

На День народження міста завжди хочеться порадувати гостей чимось прекрасним, поділитись своїми здобутками, показати   місто багатогранним у своїх захопленнях, похизуватись різноманіттям талантів земляків.

З цією метою було організовано виставку декоративно-ужиткового мистецтва «Місто майстрів», виставку виробів вихованців та керівників гуртків станції юних техніків, майстер-класи, експозицію творчих робіт «З днем народження, любе місто!», дитячий пленер «Ватутіне минуле, теперішнє, майбутнє».

Дітки захоплено творили на аркушах паперу свою любов до малої батьківщини та малювали її майбутнє. У пленері взяло участь 13 юних художників. Переможцями стали: Богдан Кожевніков («Графіка») та  Вероніка Пономаренко («Живопис»), друге місце здобули  Віка Стаднійчук («Графіка») та  Маша Маковоз («Живопис»), третє  Альона Руденко («Графіка») та Анастасія Баришева («Живопис»).     Переможці були нагороджені дипломами, всі учасники отримали солодкі подарунки від ГО «Черкащани».

Гості святкових заходів з цікавістю і захопленням знайомились із вишиванками майстринь Тетяни Кошик та Юанії Бузкової, виробами майстринь декоративно-ужиткового мистецтва: Світлани Муляр, Світлани Жукова та Дарії Мараховської.

Дуже цінним є те, що люди, наділені талантами та вміннями, передають свої захоплення дітям. Надзвичайно яскравою та багатою виробами була виставка станції юних техніків, яка цього року відзначає  55-річчя від дня заснування, а фотозона із троянд, виготовлених керівником гуртка «основи художнього мистецтва», Валентиною Бойко, ні на мить не залишалась без уваги містян та гостей міста. Всі із задоволенням робили фото на згадку про приємну подію.

Заздалегідь в міській газеті було оголошено про конкурс есе «Ми друзі: я і Ватутіне», який проводила міська бібліотека для дорослих. На конкурс надійшло 14 надзвичайно цікавих робіт. Після їх вивчення, конкурсна комісія визначила переможців, які були нагороджені на День міста. І місце отримала Линник Дарина, друге Попович Анастасія, третє розділили Вовкотруб Владислав та Софія Пюстонен.

Бібліотекарі також організували бібліотечну галявину – книжкову виставку і провели історичну вікторину, про знання історії нашого міста.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики