UAEU2.JPG

В останню неділю травня наше місто відзначає свій День народження. З моменту його заснування минуло вже 72 роки. А розпочиналось все у тяжкі післявоєнні роки, коли було прийнято рішення про  освоєння Юрківського вугільного родовища.

Починаючи з 1947 року, завдяки натхненній праці та «золотим рукам» ветеранів – першобудівників, шахтарське селище переродилося в прекрасне місто, в якому ми зараз живемо.

Урочистості розпочались святковою ходою від привокзальної площі, якій передувало покладання квітів до пам’ятника М.Ф.Ватутіна, ім’я якого носить наше місто.

Зі святом містян та гостей громади привітав міський голова Олександр Лисюк. У своєму виступі він висловив слова вдячності всім,  хто творить історію міста, хто щиро переймається проблемами громади та вносить посильний внесок у їх вирішення: народному депутату Валентину Ничипоренку, його помічнику Наталії Мясникович, депутатам обласної ради Віктору Бойку та Івану Павленку,  керівникам ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» Денису Литвину, ТОВ «Комбінат баранкових виробів» Миколі Шабельнику, Ватутінського м’ясокомбінату Володимиру Дідурику, представникам малого та середнього бізнесу, працівникам підприємств, установ та організацій, депутатському корпусу, громадським об’єднанням, всім ватутінцям, які докладають багато зусиль у розвиток міста і віддають йому часточку своєї душі. Подякував очільник міста і нашим дітям, які у різних сферах гідно представляють Ватутіне на обласному, республіканському та міжнародному рівнях та висловив сподівання, що вони будуть продовжувати славні традиції своїх предків.

Олександр Борисович побажав всім щастя, добра, достатку і злагоди, а також виконав почесну місію вручення відзнак та нагород.

Рішенням міської ради від  25.04.2019 за сумлінну працю, активну участь у громадському житті та розвитку фізичної культури і спорту міста звання «Почесний громадянин міста Ватутіне» присвоєно пенсіонеру, колишньому директору стадіону «Шахтар» Ігорю Михайлову. Посвідчення, Почесну грамоту, грошову винагороду та стрічку «Почесний громадянин міста Ватутіне»  отримав нинішній директор стадіону Ілля Ульянов, який за дорученням громади, передасть відзнаки Ігорю Валентиновичу, який за станом здоров’я не міг бути присутнім на святі.

Почесні грамоти міської ради отримали завідувач господарством міського Палацу культури, соліст та учасник чотирьох аматорських колективів Михайло  Крижановський, хормейстер народного аматорського хору ветеранів праці та народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Оберіг», а також депутат Ватутінської міської ради VII скликання Людмила Храмцова.  

За високий професіоналізм,  вагомий внесок у розвиток хореографічного мистецтва, активну концертну діяльність, а також з нагоди 10-річчя від дня створення колективу та Дня міста керівник танцювального колективу «Dance pro style” Ольга Очкасова була нагороджена Почесною грамотою виконавчого комітету.

Громаду міста зі святом також привітала помічник народного депутата Валентина Ничипоренка Наталія Мясникович, яка побажала розквіту місту та добробуту і злагоди кожній ватутінській родині.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики