UAEU2.JPG

Минулого тижня під головуванням міського голови Олександра Лисюка відбулося планове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому, як завжди, розглядались край важливі питання, які стосуються наших дітей та захисту їх інтересів.

На засіданні обговорили питання про організацію проведення операції  «Літо-2019» з якого доповідала головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Славіна. Вона поінформувала присутніх, що операція буде проводитись з 20 травня по 20 вересня 2019 року і буде направлена на формування в період шкільних канікул навичок здорового способу життя, правовиховної і профілактичної роботи з підлітками, які перебувають на обліку. Міський голова з даного приводу зазначив, що метою і завданням операції є вжиття заходів щодо охоплення оздоровленням та санаторно-курортним лікуванням дітей, що потребують особливої соціальної уваги і підтримки.

Другим питанням порядку денного здійснено обговорення та затвердження кандидатур учнів міських шкіл, які перебувають на обліку дітей, що опинились у складних життєвих обставинах, для організації відпочинку у пришкільних таборах за кошти місцевого бюджету. Основним критерієм вибору був матеріальний стан сім’ї.

Начальник відділу освіти Сергій Бурбело поінформував присутніх про початок роботи пришкільних таборів, термін їх роботи та розмір плати.

Також на комісії було розглянуто питання про стан виконання матір’ю обов’язків по вихованню та утриманню малолітніх дітей. питання щодо надання дозволу на дарування житла неповнолітній дитині та заяву  про надання дозволу на передачу малолітнім дітям права власності на нерухоме майно в рахунок сплати аліментів.

Завершилося засідання затвердженням індивідуальних планів соціального захисту дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Інформація  служби у справах дітей