gerbuk.JPG

Зовсім скоро відзначатиметься День міста – 72 - річниця від дня заснування міста Ватутіне. В рамках підготовки до його відзначення комунальними службами проводиться комплекс робіт по наведенню чистоти і порядку та впорядкування об’єктів благоустрою в місті.

Але комунальні служби – не єдина організація, на яку покладено обов’язок забезпечення благоустрою та упорядкування території міста. Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території м. Ватутіне та с.Скаливатка, затверджених рішенням Ватутінської міської ради від 28.11.2018 р. № 64-8/VII (надалі – Правила), на власників, орендарів, наймачів житлових будинків приватного сектору також покладено обов’язок щодо утримання в належному санітарному та естетичному вигляді присадибної та прибудинкової територій. Тому, кожному потрібно знайти час та провести роботи по забезпеченню належного стану прилеглої та прибудинкової території біля свої будинків: провести покіс трави та здійснити прибирання сміття та обрізку сухих, пошкоджених та хворих дерев, за необхідності.

Забезпечення належного стану утримання об’єктів благоустрою та упорядкування прилеглої території також є обов’язком і керівників підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності, які у відповідності до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил, зобов’язані здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, збереження зелених насаджень (регулярне знищення бур'янів, скошування трави по мірі необхідності, видалення сухостійних дерев та чагарників, видалення сухого та пошкодженого гілля та забезпечення їх видалення). Межами утримання прилеглої території є 20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці. Тому, керівник кожного підприємства, установи та організації повинен провести роботи по забезпеченню належного стану прилеглої території: провести покіс трави та здійснити прибирання сміття, обрізку сухих, пошкоджених та хворих дерев, за необхідності.

До впорядкування прилеглої території, прилеглих до колективних гаражів в межах 20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці варто долучитися і гаражно-будівельним кооперативам. Організуватися та провести роботи по забезпеченню належного стану прилеглої території: покосити траву, прибрати сміття та обрізати сухі, пошкоджені та хворі дерева, за необхідності.

Кожному з нас приємно прогулюватися вулицями нашого міста, коли обабіч наших будинків, підприємств, установ, організацій скошена трава, немає засміченості та охайно підстрижені дерева.

Кожен має усвідомити, що підтримання чистоти та порядку в межах міста є спільним обов’язком кожного з нас. Слід пам’ятати, що ніхто не виконає цей обов’язок за нас і ніхто, окрім нас самих, не забезпечить наведення порядку та чистоти, в межах закріплених та прилеглих  територій, на території нашого міста. Якщо кожен долучиться до комплексу робіт з впорядкування об’єктів благоустрою за місцем проживання та роботи, наше місто стане ще більш доглянутим та красивішим особливо перед святами, що наближаються. Зробимо нашу «домівку» комфортною для самих себе та гостей нашого міста.

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою