gerbuk.JPG

На урочистості, які відбувся 9 травня з нагоди Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні, зібралася ватутінська громада, щоб вшанувати пам'ять полеглих і віддати шану живим героям, які звільнили людство від фашизму. Поважними гостями на заході були ветерани, безпосередні учасники бойових дій 1941-1945 років та діти війни. На мітингу також були присутні міський голова Олександр Лисюк, секретар міської ради Сергій Бабюк, заступник міського голови Таїсія Дудник, керуючий справами виконкому Таїсія Стеценко, депутати міської ради, учасники АТО, представники громадських організацій, політичних партій, працівники підприємств, установ, організацій міста, молодь і просто небайдужі містяни.

Розпочався мітинг покладанням квітів до  братської могили в знак глибокої поваги до подвигу загиблих бійців у роки війни.

Міський голова привітав всіх зі святом та наголосив на страшних наслідках, які Україні принесла війна.

- Вся територія України була повністю окупована ворогом. Тут німці спалили разом із мешканцями 250 сіл. У 230 концтаборах та гетто, а також в інших місцях масового знищення від рук нацистів загинуло 5,5 млн. осіб, 2,4 мільйони українців, серед яких переважно молодь, гітлерівці вивезли до Німеччини для роботи на промислових підприємствах і в сільському господарстві. Втрати українського народу у війні становили 44% загальних втрат СРСР, - лунало  у виступі.

Він підкреслив надзвичайно важливу роль українського народу у здобутті перемоги над ворогом. Висловив слова щирої подяки і вдячності ветеранам, для яких війна – це частина їх реального життя,  працівникам тилу, дітям війни, які у вихорі бойових дій втратили своїх близьких, пережили жахи і лихоліття війни, вистояли та відбудували країну, та не оминув трагічних подій сьогодення.

- Здавалося, що після трагедії такого масштабу людство винесло уроки і більше ніколи знову війна не прийде у наш спільний дім. Але страшна реальність, на жаль, диктує свої умови. Сьогодні наша увага прикута до подій на сході України, де сучасні захисники України, так само, як і їх предки, боронять право на незалежну, самостійну, сильну державу. Як і 74 роки тому, вони борються й не втрачають віри, що правда обов`язково переможе.

Олександр Борисович побажав ветеранам  доброго здоров’я та ще довгих літ життя, а всій громаді миру, добра, злагоди та віри у щасливе майбутнє.

З вітальним словом до ветеранів та учасників мітингу звернулась голова міської організації ветеранів Наталія Котик, яка в своєму виступі поіменно згадала всіх фронтовиків, які проживають в нашому місті і додала: «Саме від імені їх, сивочолих ветеранів, хочу звернутися до молоді міста. Будьте дійсними патріотами Батьківщини, спадкоємцями героїчного покоління, яке здобуло Велику Перемогу, не допускайте знущання над пам’яттю про загиблих воїнів, шануйте це старше покоління. Відстоюйте зажди правду про події минулого свого народу від викривлень, які руйнують суспільство, позбавляючи його моралі та совісті. Адже той, хто пам’ятає своє минуле завжди сильніший.» На завершення свого виступу Наталія Володимирівна побажала всім миру, єдності, щастя, злагоди та добробуту в кожній родині.

До ветеранів, зі словами шани й подяки від молодого покоління звернулася Президент ліги старшокласників міста Анна Музиченко, яка подякувала сивочолим ветеранам за можливість жити в мирі на рідній землі.

Присутні на мітингу від малого до найстаршого хвилиною мовчання вшанувалипам'ять тих фронтовиків, які віддали своє життя на дорогах війни і тих, хто відійшов в безсмертя вже в мирний час. А настоятель Свято – Успенського храму отець Мирон відправив панахиду за загиблими в роки війни, поіменно згадавши всіх солдат, які поховані в братській могилі. Він побажав усім присутнім миру в душах, злагоди і поваги в родинах, взаєморозуміння і спокою нашій рідній Україні.

Святкова програма продовжилась змістовним концертом, підготовленим аматорськими колективами міського Палацу культури. Вітання лунали від хору ветеранів, хору духовної музики «Відродження», вокального ансамблю «Веснянка», чоловічого ансамблю «Оберіг», рок-гурту «Постскриптум»,  оркестру народних інструментів, учасниці театрального колективу «На біс!» Аріни Кухаренко, вокалістки Ксенії Яценко та учасників танцювальні студії «Life in Dance».

У вечірній час учасники духового оркестру міського Палацу культури дарували свою творчість містянам, які не зважаючи на прохолодну погоду, прийшли послухати свій улюблений колектив, згадати знайомі, рідні серцю мелодії та потанцювати.

 

Інформація відділу з питань внутрішньої політики