UAEU2.JPG

74 роки минуло з того травневого дня 1945 року, коли вся країна вітала переможців, бійців радянської армії, які подарували світу мир. Довгі п’ять років вони наближали жадану перемогу. Чим далі за історичним небокраєм «ховаються» вогненні роки війни, тим величнішим постає героїчний подвиг нашого народу. І кожного року ідуть українці до вічного вогню, щоб вшанувати пам'ять визволителів, які звільнили світ від фашистських загарбників та вклонитися ще живим ветеранам.

В усіх населених пунктах України День перемоги  відзначається з радістю і сумом, адже наша країна дуже дорогу ціну заплатила за  перемогу над нацистами.

З нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня відбулись заходи і в нашій громаді.  На мітинг в селі Скаливатка  прибув міський голова Олександр Лисюк, секретар міської ради Сергій Бабюк, голова міської організації ветеранів Наталія Котик, депутати міської ради, учні загальноосвітньої школи № 2 та мешканці села.

Виступаючі, міський голова та голова ветеранської організації, наголошували на визначній ролі народу України у перемозі над ворогом, необхідності пам’ятати про героїчний подвиг ветеранів, які змогли вистояти, звільнити рідну землю від загарбників, загнати нацистську нечисть у лігво, а згодом відбудувати зруйновану країну.

Настоятель Церкви Ікони Казанської Божої Матері відправив поминальну панахиду за загиблими на фронті.

Всі присутні вшанували жертв Другої світової війни, бійців, які загинули під час захисту української землі в часи незалежної України та ветеранів, які не дожили до цьогорічного Дня перемоги хвилиною мовчання.

До братської могили поклали квіти.

Місцева поетеса Галина Рябисько зачитала свої вірші, присвячені воєнній порі.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики