UAEU2.JPG

Відходять в минуле спогади про обпалені вогнем роки найстрашнішої війни ХХ століття. Але в віках не померкне пам'ять про тих людей, які своїми знаннями, вміннями та любов’ю до своєї країни, а часом і ціною власного життя, наближали таку жадану перемогу.

Сьогодні, з нагоди Дня пам’яті та примирення вся Україна разом з іншими демократичними державами та народами вшановує пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни, усіх, хто витримав нелюдську ношу війни. І вже стало доброю традицією саме 8 травня проводити церемонію покладання квітів до пам’ятника командувачу Першим українським фронтом Миколі Федоровичу Ватутіну, на честь якого назване наше місто.

Вшанувати його пам'ять та пам'ять про всіх, кого забрала війна 1941-1945 років, прийшли керівництво міської ради та виконкому, працівники структурних підрозділів, депутати міської ради, члени міської організації ветеранів, учні навчальних закладів та мешканці міста.

З промовою до присутніх звернулася голова міської організації ветеранів Наталі Котик, яка зазначила: «З метою гідного вшанування подвигу українського народу, увічнення пам’яті про загиблих та утвердження спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни Указом Президента України встановлено День пам’яті та примирення, який ми відзначаємо сьогодні 8 травня уже четвертий рік. Ми мусимо відкинути всі ідеологічні нашарування, які протягом багатьох років роз’єднували наше суспільство, маємо подивитися об’єктивно на перебіг історичних подій та усвідомити, що попри всі політичні погляди учасників тих буремних подій об’єднувала одна мета – визволення рідної землі від ворогів. І цієї шляхетної мети досягнуто лише завдяки героїзму та мужності бійців та командирів радянських збройних сил, учасників партизанського та національно – визвольного рухів, а також працівників тилу».

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять видатного генерала та усіх героїв минулого та теперішнього часу, яким не судилося дожити до сьогодення, та поклали квіти до пам’ятника М.Ф.Ватутіна.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики