UAEU2.JPG

Стаття 26 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» покладає обов’язок на власника або користувача проводити благоустрій присадибної ділянки та можливість власника або користувача присадибної ділянки забезпечувати належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки.

Відповідно до вимог ст. 17 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», громадяни у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію та дотримуватися правил благоустрою території населених пунктів.

Відповідно до п. 4.8.1. Правил благоустрою території м. Ватутіне та с. Скаливатка, затверджених рішенням Ватутінської міської ради від 28.11.2018 р. № 64-8/VI, громадянам з метою забезпечення чистоти та порядку міста, належного утримання зелених насаджень забороняється: виносити і звалювати сміття, будівельні, господарські, побутові, харчові відходи, матеріали, відходи виробництва, траву, листя, гілки, сніг у невстановлених для цих цілей місцях на будь-якій території міста та села.

Стан утримання більшості вулиць м. Ватутіне та с. Скаливатка свідчить про те, що не всі власники, орендарі, наймачі добросовісно дотримуються зазначеного обов’язку. Тому з метою дотримання законодавства в сфері благоустрою та покращення естетичного вигляду вулиць міста та села, звертаюся до власників, орендарів, наймачів будинковолодінь самостійно здійснити прибирання будівельних матеріалів з присадибної території на територію будинковолодіння (двору, за межі паркану) у 20-денний термін з дня публікації цього оголошення. До осіб, що утрималися від вчинення покладених обов’язків – головним спеціалістом, інспектором з благоустрою будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Якщо кожен докладе максимум зусиль до робіт з упорядкування території присадибної земельної ділянки за парканом (прибере будівельні матеріали) та забезпечить на ній чистоту і порядок, наше місто стане ще більш красивішою, привабливішою та зручною домівкою як для мешканців, так і гостей міста.

Власників, орендарів, наймачів будинковолодінь прошу в подальшому не розміщувати та не складувати будівельні матеріали на вулицях міста та зелених газонах.

В зв’язку з приходом тепла, нагадуємо про обов’язок своєчасного покосу трави, прибирання сміття та обрізки дерев, за необхідності.

Закликаю кожного слідкувати за прилеглою територією, завчасно вживати відповідних заходів та не чекати приходу інспектора з благоустрою для відповідного реагування за фактом не дотримання Правил благоустрою території м. Ватутіне та с. Скаливатка.

Слід пам’ятати, що ніхто не виконає цей обов’язок за Вас і ніхто, окрім нас самих, не забезпечить наведення та утримання в порядку та чистоті, в межах тих територій, за які ми всі відповідальні. За чистоту і порядок в місті відповідальний кожен з нас.

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою