UAEU2.JPG

24 квітня в сесійній залі міської ради відбулося засідання новообраного складу Громадської ради, яке провела її голова Наталія Котик. На засідання були запрошені секретар міської ради Сергій Бабюк, начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко, начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Олег Пилипенко, начальника відділу юридичного та правового забезпечення Лілія Плівак. Членами Громадської ради було затверджено план роботи на поточний рік, зразок посвідчення члена Громадської ради, обговорено проект рішення виконкому про надання згоди щодо проведення робіт з благоустрою, план підготовки до проведення Дня міста, Дня пам’яті та примирення, а також 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Засідання розпочалося виступом начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Олега Пилипенко, який повідомив, що до відділу надійшла заява від власника нежитлового приміщення Палацу культури про проведення робіт з благоустрою. Мова йшла про вимощення тротуарної плитки і влаштування навісу, згідно поданої схеми та ескізу фасаду. Олег Миколайович зазначив, що згідно поданих документів підготовлений проект рішення, і додав: «Палац культури є пам’яткою архітектури місцевого значення. Ця будівля – окраса нашого міста, заклад масового перебування громадян, і перш ніж виносити на засідання виконавчого комітету, було прийнято рішення обговорити на вашому засіданні». Члени ради заслухали начальника відділу юридичного та правового забезпечення, директора міського Палацу культури Андрія Мартиненка, якого також запросили на засідання, висловили своє бачення з даного питання, і одностайно дійшли висновку, що на сьогодні потрібно зберегти автентичність пам’ятки архітектури міста.

Обговорюючи план роботи Ради на рік було заплановано заслухати на наступних засіданнях працівників управління праці та соціального захисту населення, міської лікарні щодо обслуговування населення в рамка реформування закладу та обговорити Порядок підготовки до парламентських виборів та виборче законодавство, а також місцеві податки та збори. Начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко повідомила, що в місті активною молоддю сформована громадська організація, яка на сьогодні активно функціонує в місті, і запропонувала на найближче засідання запросити їх представників, і дати можливість брати участь у вирішенні нагальних проблем міста.

Щодо проведення святкових заходів з нагоди Дня міста, Дня пам’яті та примирення, а також 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні виступила начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко, вона повідомила, що план святкових заходів затверджено рішеннями виконавчого комітету, ознайомитись з якими можна на офіційному сайті міської ради, а пропозиції до проведення святкування будуть розглядатися на засідання оргкомітетів, на які члени ради будуть запрошуватися. Валентина Євгеніївна повідомила, що 26 квітня о 12.00 в сквері «Пам'ять» відбудеться мітингу з нагоди 33 річниці аварії на Чорнобильській АЕС, і запросила взяти в ньому участь.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики