UAEU2.JPG

20 квітня 2019 року в м. Вінниця відбувся Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-конкурс  «Я–зірка!», який зібрав творчі дитячі колективи із різних міст та областей нашої держави таких як: Київ, Ірпінь, Біла Церква, Вінниця, Гайсин, Хмельницький, Львів, Сокаль, Тернопіль, Рівне, Кривий Ріг, Дніпро, Полтава, Приморськ, Костопіль, Жмеринка, Іллінці,  Оратів, Лохвиця, Підгородне та звісно ж - місто Ватутіне.

Загалом в конкурсі взяло участь 32 хореографічні колективи, а це - понад 900 різновікових учасників, та серед  113  номерів, які були представлені на розсуд журі, брала участь й середня група ансамблю народного танцю «Цвітень» Ватутінської дитячої школи мистецтв (керівник - Марія Пересунько).

    Окремо хочу зупинитися на журі конкурсу: 

- Степан Місюрка (педагог найбільшого танцювального центру Європи «Dance Centre Myway», учасник проектів: «Танцюють всі 7», «Танці з зірками. Повернення легенди», «M1 MUSIK EWARDS 2017»);

- Вікторія Вороніна (педагог-хореограф, керівник студії спортивного танцю «Maxidance» (м.Одеса). Суддя багатьох Міжнародних і Всеукраїнських фестивалів та конкурсів;

- Терентьєв Роман (суддя Всеукраїнських змагань зі спортивно-бального танцю, директор Літинського РБК, керівник зразкового аматорського колективу спортивно-бального танцю «Шанс»);

- Наталія Надзельська – генеральний директор ГО «Діти України»;

- Катерина Рибак (фіналістка шоу «Голос країни», офіційний голос саундтреків на 1+1, автор пісень);

- Олена Гончар (викладач, завідуюча циклової комісії вокального відділу Вінницького коледжу культури і мистецтв ім.М.Д.Леонтовича, солістка Вінницького камерного хору).

За результатами голосування складався рейтинг оцінок за десятибальною шкалою, після якого розподілялися місця по всіх жанрах та вікових категоріях. За загальним рейтингом оцінювання у номінації «Народна  хореографія» (вікова категорія – «9-11 років») за виконання киргизького танцю  «Майрам шани» наші діти вибороли звання лауреатів та посіли почесне ІІ місце!

Вітаю своїх вихованців з такою вагомою для нас перемогою, та найголовніше, що кожен хто побував на конкурсі. може з впевненістю сказати «Я-Зірка!», адже відтепер вони нагороджені медалями, іменними дипломами та сувенірами-магнітами, а колектив отримав кубок переможця «Я-зірка!».

Та на цьому наша подорож не закінчилася, адже саме у цей день нам випала можливість разом з жителями та гостями міста Вінниця побувати на незабутньому концерті «Ми-Україна», присвяченому грандіозному відкриттю світломузичного фонтану «ROSHEN», а наступного дня відвідали таємничі уманські підземелля.

Від імені ансамблю «Цвітень» та від себе особисто висловлюю щиру вдячність батькам, які стали головними спонсорами нашої поїздки та участі у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі, адже це і ваша перемога також!!!

Особливо хочу відмітити Паніван Ірину Володимирівну та Радіонову Катерину Григорівну за значну підтримку у підготовці та участі у Всеукраїнському фестивалі «Я-Зірка!».

Інформація керівника ансамблю народного танцю «Цвітень» Марії Пересунько