UAEU2.JPG

Доведено, що регулярні заняття ранковою зарядкою надають загальнооздоровчу дію, підвищують імунітет, стимулюють діяльність усіх систем організму, покращують сон, апетит і загальне самопочуття.

З метою пропаганди активного способу життя, як одного із чинників гармонійного розвитку людини, формування у свідомості громадян потреби до систематичних занять фізичною культурою і спортом, презентації ранкової зарядки, як дієвого засобу покращення фізичного самопочуття та активізації захисних сил організму людини, залучення всіх вікових груп і категорій громадян до регулярних занять фізичною культурою та спортом та з нагоди Всесвітнього Дня здоров'я,  в дошкільних та навчально – виховних закладах міста Ватутіне з 8 по 12 квітня 2019 року проходив фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров’я». Фестиваль є заходом, який не лише пропагує серед дітей здоровий спосіб життя, а й необхідність піклування про власне здоров’я, зміцнення фізичного та емоційного стану організму людини.

Зокрема, участь у фестивалі взяли понад 1000 дошкільнят, молодших школярів, учнівської молоді та студентів із чотирьох дошкільних, трьох загальноосвітніх навчальних закладів, однієї спеціалізованій школи міста та багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області, відділення м. Ватутіного.

У комплекси вправ ранкової гімнастики, з метою підвищення зацікавленості дітей до виконання фізичних вправ, були включені елементи з різних видів спорту, різноманітні вправи з предметами, танцювальні вправи та елементи аеробіки. Діти із задоволенням виконували вправи під музичний супровід у спортивних залах та на свіжому повітрі. Велика увага під час проведення ранкової гімнастики приділялася формуванню правильної постави, рухових навичок, координації рухів, просторового орієнтування, розвитку фізичних якостей: швидкості, спритності, сили, гнучкості.

Протягом тижня всі учасники заходу отримували заряд енергії, позитивних емоцій та гарний настрій.

Інформація сектору у справах сім‘ї, дітей, молоді та спорту