gerbuk.JPG

14 квітня естрадний оркестр Ватутінської дитячої школи мистецтв виборов І місце у ІІ Всеукраїнському конкурсі-фестивалі виконавців на духових та ударних інструментах «Черкаські сурмачі»,  який проходив у Черкаському міському Будинку культури ім.І.Кулика.  Засновниками  конкурсу виступили:  Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та Черкаська дитяча музична школа №5.

Конкурс-фестиваль  проходив у два тури. І тур – відбірковий  (по записам CD, DVD форматів, або посилання на запис у мережі інтернету). ІІ тур – фінальний.

 В журі було запрошено 11  провідних фахівців  у сфері духової та естрадної музики з усієї України. Серед них заслужені артисти та заслужені працівники культури України.  Головою журі був заслужений діяч мистецтв України, доцент, завідувач кафедрою музичного мистецтва естради ХНУМ ім.І.П.Котляревського Віктор Чуріков.

Серед учасників фестивалю-конкурсу були представники музичних шкіл, шкіл мистецтв, музичних училищ та коледжів з Києва, Черкас, Запоріжжя,   Звенигородки, Катеринополя, Драбова, Хмельницька, Золотоноші, Харкова, Львова, Кривого Рогу, Бахмута, Рівного, Херсонської  та Одеської областей.

Наше місто представляв естрадний оркестр Ватутінської дитячої школи мистецтв (керівник – заслужений працівник культури України Михайло  Панзюк) та Пюстонен Софія (викладач – Ольга Орінічева). Рівень підготовки всіх учасників був дуже високий, тож і конкурентність  була велика. Але наш естрадний оркестр зробив  все можливе, щоб гідно представити своє місто, виборовши І місце у номінації «Оркестри».

У номінації «дерев’яні духові інструменти» (4 вікова категорія – від 16 до 19 років)  наша юна флейтистка Софія Пюстонен отримала  ІІ місце. У своїй віковій категорії вона була наймолодшою учасницею і  змагалась із студентами  Львівського державного музичного училища ім.С.С.Людкевича та Черкаського музичного училища ім.С.С.Гулака-Артемовського

Тож порадіємо разом за наших учнів і побажаємо їм  натхнення для нових творчих здобутків.

Інформація відділу культури і туризму