UAEU2.JPG

11 квітня заступник міського голови Таїсія Дудник провела засідання організаційного комітету по питанню підготовки загальноміських заходів з відзначення 33-ї річниці Чорнобильської трагедії, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня міста.

Члени організаційного комітету висловили свої пропозиції по відзначенню пам’ятних дат та свят, обговорили попередній план заходів з підготовки до їх проведення.

На День пам’яті жертв радіаційних катастроф, 26 квітня, планується провести традиційний мітинг біля пам’ятного знаку чорнобильцям.

Заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні проводитимуться від 7 по 10 травня. Заплановано меморіальні заходи, святкові концерти, розважальні програми для дітей, молоді та людей старшого покоління. «В заходах братимуть участь мистецькі колективи Палацу культури та Будинку культури села Скаливатка. А 10 травня відбудеться обласне свято «Зустріч друзів» в якому візьму участь хори ветеранів Черкаського краю» - таку інформацію надала начальник відділу культури та туризму Наталія Геращенко.

До обговорення долучились депутат міської ради Наталія Мясникович та голова громадської організації ветеранів Наталія Котик, які також входять до складу оргкомітету.  Зокрема Наталія Володимирівна повідомила, що 8 травня з нагоди Дня пам’яті та примирення в міській бібліотеці для доросли запланована зустріч – вогник для ветеранів війни, учасників та  дітей війни, а також покладання квітів до пам’ятника М.Ф.Ватутіна.

Жваве обговорення супроводжувало розгляд програми святкування Дня міста, яке цього року ми будемо відзначати 26 травня. Відділом культури і туризму було подано попередній план святкових заходів, які передбачають урочисту частину, святкову ходу, проведення фестивалів, спортивних змагань та виставок декоративно – ужиткового мистецтва, Holi Fest «Традиція посміхатись фарбами»  та низку інших цікавих заходів.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко зазначила, що за результатами обговорення буде підготовлено проекти рішень, які будуть винесені на затвердження виконавчого комітету.

На завершення засідання Таїсія Дудник зазначила, що потрібно узгоджено організовувати роботу всіх структур, які задіяні в організації заходів, щоб все заплановане провести на належному рівні.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики