gerbuk.JPG

11 квітня під головуванням міського голови Олександра Лисюка відбулося  засідання комісії з питань захисту прав дитини. Як завжди питання, що розглядались на комісії, були вкрай важливими і були направлені виключно на забезпечення права дитини.

Зокрема члени комісії проаналізували стан діяльності суб’єктів соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. З даного питання виступили: начальник служби у справах дітей Надія Оришич, виконуюча обов’язки завідувача відділу освіти Наталія Губарькова, директор Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Алла Чорнобай, які  поінформували присутніх про роботу, проведену з сім’ями та дітьми за період з жовтня 2018 по квітень 2019 року. За результатами обговорення, враховуючи позитивну динаміку та результати супроводу ВМЦСССДМ, прийнято рішення про зняття з обліку однієї сім’ї, в якій виховуються малолітні діти.  Щодо кожної родини внаслідок обміну інформацією прийнято рішення про напрямки подальшої роботи.

Про організацію роботи щодо соціального захисту малолітньої дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах та була виявлена під час спільного профілактичного рейду, доповіла головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Славіна. Розгляд питання відбувся у присутності батька, до якого застосовано заходи громадського впливу, надано інформацію про положення чинного законодавства щодо обов’язку виховання та утримання дитини.   Членами комісії з питань захисту прав дитини затверджено склад міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дитини цієї сім’ї та індивідуальний план її соціального захисту.

Також Лариса Альбертівна ознайомила членів комісії із заявою громадянки щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав колишнього  чоловіка, який ухиляється від обов’язку виховувати та утримувати дитину, довела до відома присутніх зміст наданих документів. Заявниця, присутня на засіданні комісії, аргументувала причини звернення, відповіла на запитання членів комісії. Після обговорення порушеного питання, членами комісії прийнято рішення про доцільність позбавлення батьківських прав та підготовку відповідного висновку органу опіки та піклування для затвердження на засіданні виконавчого комітету.

Начальник служби у справах дітей поінформувала членів комісії про звернення громадянки  щодо надання дозволу на дарування житла малолітній дитині та ознайомила з поданими документами. Обставин для відмови у вчиненні зазначеного правочину не виявлено, прийнято рішення про можливість надання дозволу.

На засіданні також було розглянуто пропозиції до індивідуальних планів соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. За результатами розгляду затверджено плани на період з квітня 2019 року по квітень 2020 року.

Підсумовуючи роботу комісії Олександр Лисюк підкреслив актуальність спільної роботи щодо своєчасного виявлення дітей, батьки яких ухиляються від виконання обов’язків по їх вихованню та утриманню.

В рамках Всеукраїнської правоосвітньої кампанії «Відповідальне батьківство»  начальник Ватутінського міського відділу ДРАЦС Олена Дудник поінформувала присутніх на засіданні про напрямки співпраці  з питань правової освіти батьків, надання методичної допомоги суб’єктами соціальної роботи.

Інформація служби у справах дітей