gerbuk.JPG

Майже 13 років Ватутінський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді має успішний досвід роботи консультативного пункту при кабінеті планування сім’ї „Кожній дитині сімейне тепло”, діяльність якого спрямована на зміцнення інституту сім’ї шляхом формування засад усвідомленого та відповідального батьківства.

З метою підготовки до тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я 12 квітня 2019 року на базі кабінету планування сім’ї Ватутінської міської лікарні відбулася робоча зустріч. На заході були присутні лікар–гінеколог Ващук Олена, медична сестра Попович Наталія, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чорнобай Алла, провідний фахівець із соціальної роботи, керівник консультативного пункту Ільченко Тетяна. Під час зустрічі учасники говорили про вирішення проблем планування сім’ї і репродуктивного здоров’я, перспективи роботи з породіллями та вагітними жінками.

В ході обговорення були розглянуті питання щодо зосередження на ранньому виявленні сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблем (збереженні сімейного середовища для дитини, запобіганні вилученню дітей із сімей, допомозі соціально неадаптованим сім’ям у набутті навичок відповідального батьківства та пошуку власних ресурсів для самостійного розв’язання життєвих проблем сім’ї).

Підбиваючи підсумки зустрічі, можна зробити висновок: саме тісна співпраця суб’єктів соціальної роботи допоможе зменшити показник кількості сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, відмов від новонароджених дітей та народження бажаних і здорових дітей.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді