UAEU2.JPG

На засіданні комісії з координації дій щодо попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, проведеному днями, обговорювались важливі питання: про стан виконання заходів щодо попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми та про заходи попереджувальної роботи з батьками з метою недопущення випадків жорстокого поводження з дітьми в сім’ях, недоброзичливого ставлення учнів одне до одного за І квартал 2019 року.

За інформацією провідного спеціаліста Звенигородського міськрайонного сектору філії ДУ «Центр пробації в Черкаській області» Олени Шолох, серед населення постійно здійснюються заходи щодо захисту неповнолітніх від жорстокого поводження з ними в сім’ях. За звітний період на обліку Звенигородського органу пробації неповнолітніх осіб немає.

Про попередження жорстокого поводження в загальноосвітніх навчальних закладах міста доповіла Оксана Міненко, психолог методичного кабінету відділу освіти, яка зазначила, що фахівцями психологічної служби постійно здійснюється моніторинг з метою виявлення фактів насильства в сім’ї, психологічної схильності до віктимної поведінки та суїцидальних тенденцій серед учнів 5-11 класів. Також зазначила, що вищевказане  питання перебуває на постійному контролю відділу освіти.

Голова координаційної ради Таїсія Дудник наголосила, що провідну роль у справі захисту дітей від насильства мають відігравати саме загальноосвітні навчальні заклади, адже сучасні заклади освіти при всіх їх проблемах, труднощах зберігають статус одного з основних інститутів соціалізації особистості, її становлення і розвитку.

Інформація  сектору у справах сім'ї, дітей, молоді і спорту