gerbuk.JPG

12 грудня 2018 року під керівництвом заступника міського голови Таїсії Дудник в сесійній залі Ватутінської міської ради відбулося чергове засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ – інфекції та СНІДу.

На засіданні були розглянуті важливі питання. Зокрема було проаналізовано стан виконання міської цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки протягом 2018 року. По даному питанню заслухали начальника відділу освіти Сергія Бурбела, провідного фахівця із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олега Пастушенка та лікаря-інфекціоніста Вікторію Дремлюгу.

Лікар-фтизіатр Ольга Сотнікова зробила аналіз показників та індикаторів моніторингу та оцінки заходів протидії захворюванню на туберкульоз за 2018 рік. Вона зазначила, що з метою профілактичних оглядів за 9 місяців поточногороку було оглянуто флюорографічно 4996 осіб віком 15 років і старше, що становить 54,7% до плану. Показник флюорографічного обстеження покращився, але ще є недовиконання плану.

Також вона звернула увагу присутніх на те, що при профілактичній флюорографії виявлено 8 осіб на туберкульоз легень. Покращився показник виявлення нових випадків туберкульозу, але це більше говорить за соціально-економічний стан населення, який з кожним роком погіршується, а туберкульоз-це соціальна хвороба, і на тлі зубожіння населення показник захворюваності буде зростати.

Також на засіданні було заслухано та затверджено звіт про  роботу міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу за 2018 рік та затверджено план роботи координаційної ради на 2019 рік.

На завершенні засідання голова координаційної ради Таїсія Дудник та секретар ради Алла Чорнобай подякували членам ради за плідну роботу та ефективну взаємодію.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді