UAEU2.JPG

6 грудня в країні відзначається День Збройних сил України. Це свято є майже ровесником незалежності, адже було започатковане у 1993 році.  І з кожним роком воно набуває все більшої ваги та актуальності, адже міцна армія – це запорука надійної обороноздатності держави та вагомого місця у спільноті розвинених країн світу.

Змінюється і ставлення українців до своїх Збройних сил і це зумовлено подіями на сході держави, де  українська армія проявляє бойові навички та охороняє державу від зовнішнього агресора, проявляючи героїзм, мужність та високий патріотизм.

 В цей надзвичайно складний час для нашої країни нам вкрай необхідно переосмислити своє бутnя, зламати стереотипи старого мислення,  створити новий світогляд, по-новому придивитися до себе, на навколишній світ, на свою країну. І з гордістю сказати: «Я – патріот України і це звучить гордо!».

З метою патріотичного виховання учнівської молоді, в міському Палаці культури 6 грудня 2018 року виконавчим комітетом міської ради та міським комітетом Товариства сприяння обороні України було проведено традиційний конкурс – гру «Я – ПАТРІОТ» з нагоди 27-ї річниці створення Збройних Сил України.

В конкурсі взяли участь чотири команди загальноосвітніх шкіл міста: №2 «Легіон», №5 «Стрільці», №6  «Патріот» та спеціалізованої школи №1 «Козаки». Приємно зазначити, що до складу команд ввійшли не лише юнаки, а й дівчата.

Учасників заходу та присутніх в залі вболівальників, жителів та гостей міста привітала заступник міського голови Таїсія Дудник. Вона побажала всім козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, незламної сили волі та віри у власні сили, мирного неба, добробуту та процвітання нашій державі.

З привітальним словом також виступив заступник військового комісара Звенигородського районного військомату, начальник мобілізаційного відділення, майор Сергій Поліщук, який вручив демобілізованим учасникам антитерористичної операції президентські нагороди з нагоди Дня Збройних Сил України.

Програма конкурсу включала стройову підготовку, як візитну картку команди, та чотири види змагань. Захоплюючі конкурси викликали неабиякий азарт, жагу до перемоги та активно підтримувались вболівальниками. Патріотичні пісні та композиції у виконанні вболівальників - талановитих учнів дитячої школи мистецтв та загальноосвітніх навчальних закладів міста були, немов, місточками для переходу від конкурсу до конкурсу.

Оцінювали конкурс журі, до складу якого ввійшли: голова журі, заступник військового комісара Звенигородського районного військомату, начальник мобілізаційного відділення, майор Сергій Поліщук; члени журі: заступник міського голови Таїсія Дудник, заступник голови спілки ветеранів Афганістану Михайло Сущенко, учасник  АТО Ілля Пронін, майор запасу, оперативний черговий зенітно-ракетної бригади протиповітряної оборони Збройних сил України Сергій Кирилюк та завідувач сектору у справах сім"ї, дітей, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради Валентина Дроздова. Безпосередній підрахунок результатів змагань здійснював головний суддя Андрій Недопас, директор громадської організації «Федерація кіокусін-карате м. Ватутіне».

За підсумками протоколу конкурсу - гри перемогу здобули:

В конкурсі «Дартс»:

І місце – Яцун Олексій (ЗОШ №2);

ІІ місце – Прудиус Дмитро (ЗОШ №5);

ІІІ місце – Устименко Антон (ЗОШ №2);

В конкурсі «Згинання, розгинання рук в упорі лежачи»:

І місце – Бойко Михайло (ЗОШ №5);

ІІ місце – Добровольський Давид (ЗОШ №6) та Владислав Маслінцев (СШ №1);

ІІІ місце – Калюжний Євгеній (ЗОШ №2);

В конкурсі «Згинання, розгинання тулуба з вихідного положення: лежачи, коліна зігнуті»:

І місце – Торлін Даніїл (ЗОШ №5);

ІІ місце – Ніжник Владислав (ЗОШ №2);

ІІІ місце – Лагода Іван (ЗОШ №6);

В конкурсі «Збирання та розбирання автомата»:

І місце – Черевко Роман (ЗОШ №2);

ІІ місце – Козій Давид (ЗОШ №6);

ІІІ місце – Шевчук Владислав (СШ №1).

Переможці змагань були нагороджені грамотами міського комітету Товариства сприяння оборони України. За активну участь в конкурсі – грі «Я-ПАТРІОТ» команди були нагороджені грамотами та солодкими призами від виконавчого комітету Ватутінської міської ради.

Інформація сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту