gerbuk.JPG

Дитячий мистецький фестиваль – свято, яке вносить у наше життя різноманітність і красу.  

З метою виявлення та підтримки талановитої молоді, її духовного та естетичного розвитку; популяризації дитячо-юнацького хореографічного мистецтва, збагачення культурних надбань і традицій через творчість; обміну досвідом творчої діяльності танцювальних колективів; встановлення, розширення і зміцнення дружньої, творчої співпраці між колективами та окремими виконавцями, розвитку міжрайонних, міжобласних зв’язків; формування патріотичних почуттів, національної самосвідомості, виховання милосердя, благодійності, внутрішньої потреби творити добро, 2 грудня в місті Корсунь-Шевченківський пройшов V міжобласний – І Всеукраїнський благодійний фестиваль-конкурс дитячого та молодіжного хореографічного мистецтва «Візерунки на Росі».

Фестиваль-конкурс проводився в рамках благодійного проекту «Дитяча творчість – на допомогу захисникам України» та «Діти – дітям» (із внесків частково формується призовий фонд, а також благодійна допомога, яка  перераховуються на лікування та реабілітацію захисників України та допомогу хворим дітям).

Не зважаючи  на складні погодні умови, до Корсуня з’їхалися позмагатися у хореографічній майстерності дитячі та молодіжні хореографічні колективи не лише з Черкащини. 

Конкурс проводився в різних вікових категоріях та номінаціях. На розгляд журі було представлено 104 номери. Від нашого міста виступали відразу два хореографічні колективи: ансамбль народного танцю «Цвітень» Ватутінської дитячої школи мистецтв (керівник – Марія Пересунько) та аматорський танцювальний колектив «Life in dance» Ватутінського міського Палацу культури (керівник - Світлана Череватенко).

Ансамбль «Цвітень» змагався у вікові категорії 10-12 років  в номінації «Танці народів світу» й виконував грузинський танець «Джута» - у загальному підсумку посів ІІ місце.

Аматорський танцювальний колектив «Life in dance» змагався у змішаній віковій категорії в номінації «Стилізовані народні танці» й виконував танець «Купальська» - у загальному підсумку посів також ІІ місце.

Усім керівникам хореографічних колективів вручили подяки за  популяризацію дитячого хореографічного мистецтва, вагомий особистий внесок у національно-патріотичне виховання та підготовку творчої молоді.

Щиро вітаємо наших вихованців та бажаємо творчої наснаги до нових звершень!

Інформація керівників хореографічних колективів