gerbuk.JPG

Всі ми знаємо, що на окремих територіях нашої держави запроваджено військовий стан, викликаний агресією Російської Федерації у Керченській протоці проти кораблів МВФ України. В зв’язку з цим всі сили і засоби цивільного захисту приведені до підвищеного рівня готовності.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року №981-р Державною службою України з надзвичайних ситуацій заплановані штабні тренування з органами управління цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту щодо її переведення з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період.

З цього питання 3 грудня було зібрано комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів міський голова Олександр Лисюк.

Олександр Борисович наголосив, що потрібно всебічно підготуватись до штабного тренування, яке проводитиметься з метою набуття практичних навичок із збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття рішення, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення задач до підлеглих, безперервного управління ними у ході проведення рятувальних та інших невідкладних робіт; перевірки готовності органів управління та сил цивільного захисту  до виконання завдань за призначенням.

У нашому місті таке тестування має відбутись з 4 по 5 грудня. У ньому візьмуть участь: керівний склад міста, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, ДПРЧ 7 по охороні м.Ватутіне, спеціалізовані служби цивільного захисту та комунальні підприємства міста.

Перший заступник міського голови Юрій Кубявка окреслив алгоритм дій в разі переведення служб на режим функціонування в особливий період.

Рішенням комісії поставлені конкретні завдання керівникам служб цивільного захисту, підприємств, установ та організацій, а також окремим структурним підрозділам виконавчого комітету щодо належної підготовки та проведення тренування.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики