gerbuk.JPG

З  метою ознайомлення учнів з усіма тонкощами військової служби працівниками Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості було організовано зустріч старшокласників Ватутінської ЗОШ № 6 з ветераном АТО Миколою Яніним.

- Професія військовослужбовця – цікава, проте надзвичайно відповідальна. Особливо тепер, в час воєнних дій. Треба мати неабияку мужність, добру підготовку та свідоме розуміння своєї праці, адже дуже часто від виконання завдань залежить життя,  - зауважив військовий.

Микола Янін розповів учням про свій професійний шлях, про те, як формувалася і зміцнювалася українська армія протягом 2014-2018 років, ознайомив з деякими військовими термінами, видами зброї та техніки, розповів про свої нагороди, з радістю відповідав на поставлені учнями та вчителями запитання. Чоловік надав кілька роз`яснень стосовно того, як вести себе під час артилерійського обстрілу.

Із захопленням учні слухали про бойових побратимів військовослужбовця, історії з фронту та найболючіше – втрату друзів. Сумні розповіді часто змінювалися дотепними, часом – смішними. «На сьогодні в Україні є багато навчальних закладів, які відкривають свої двері для майбутніх офіцерів. Тепер це можуть бути як чоловіки, так і жінки. Що ж стосується строкової служби, то на мою думку, її повинен пройти кожен чоловік.

 Перш ніж зробити вибір на користь служіння Батьківщині – потрібно гарно поміркувати, адже за пригодницькими розповідями про подвиги, стоїть дещо більше – самопожертва і постійна готовність до змін».

Наприкінці зустрічі, старшокласники подякували військовому за його мужність та цікаві розповіді.

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості