gerbuk.JPG

3 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю, який має на меті привернути увагу до людей з особливими потребами, захисту їхніх прав, гідності, добробуту. В цей день підводяться підсумки зробленого для людей з інвалідністю  визначаються плани щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Ватутінська міська філія Черкаського обласного центру зайнятості постійно працює в напрямку надання психологічної, юридичної допомоги, матеріального забезпечення на  період пошуку роботи, щоб досягти в кінцевому результаті  забезпечення легального працевлаштування таких громадян.

Протягом 10 місяців поточного року послугами Ватутінської міської філії Черкаського ОЦЗ скористалося 17 громадян з особливими потребами. За сприяння міської філії працевлаштовано – 9 осіб, пройшли професійне навчання – 5 осіб, допомогу по безробіттю отримували 12 громадян.

Створення робочих місць для людей із інвалідністю - питання, яке потребує першочергового вирішення. Поряд з цим велика увага приділяється закріпленню працевлаштованих осіб на робочих місцях. З цією метою працівниками філії  у 2018 році здійснювався індивідуальний супровід 2 осіб з інвалідністю за їх письмовою згодою на ТОВ «Комбінат баранкових виробів» та ПП «Древекс». Вищезазначені громадяни успішно адаптувалися та працюють на цей час. Адже люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають інших.

Представники Ватутінської міської філії Черкаського  обласного центру зайнятості вдячні соціальним партнерам м. Ватутіне і всім небайдужим  за співпрацю в напрямку надання підтримки та допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями.

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського ОЦЗ