UAEU2.JPG

Домашнє насильство – це не внутрішньосімейна справа чи особливості родинного спілкування. Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати. В Україні існують закони, які захищають від насильства.

29 листопада 2018 року в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» Ватутінським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено круглий стіл на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству». У заході взяли участь начальник служби у справах дітей Надія Оришич, начальник відділу освіти Сергій Бурбело, завідувач сектором у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова, медична сестра центру первинної медико – санітарної допомоги Валентина Гуля, головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Славіна, заступник директора – начальник відділу Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Басюра та фахівці із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Лукашенко, Тетяна Ільченко та Юлія Коваленко.

Учасники круглого столу активно обговорили Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», розглянули основні терміни та повноваження кожного з суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Після обговорення учасники круглого столу мали змогу переглянути відеоролик «Це не моя історія, але ви маєте її почути».  На завершення кожен з учасників круглого столу висловив своє бачення щодо ефективної взаємодії суб’єктів соціальної роботи та окреслили перспективи подальшої роботи в напрямку запобігання та протидії домашньому насильству.

Інформація  Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді