gerbuk.JPG

На виконання доручення Віце-прем’єра України – Міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації пов’язані з ускладненням умов у осінньо-зимовий період 2018-2019 року 22 листопада  в місті Ватутіне на стадіоні «Шахтар» проведено практичний огляд сил та засобів мобільної групи.

Перевірку проведено за участю старшого помічника начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру  Управління  Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області підполковника служби цивільного захисту Ігоря  Новгородченка,  міського голови Олександра Лисюка, першого заступника міського голови Юрія Кубявки,  відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи та керівників спеціалізованих служб цивільного захисту міста.

Під час огляду встановлено, що до визначеного місця збору прибуло 100% сил і засобів (20 осіб та 8 одиниць техніки), які входять до складу мобільної групи. Перевірено наявність укладених договорів на постачання паливно-мастильних матеріалів та встановлено, що комунальні підприємства міста, які входять до складу мобільної групи уклали договори. Накопичення матеріальних цінностей до об’єктових резервів здійснюється відповідно до затверджених номенклатур.  Але обсяги матеріальних ресурсів необхідно переглянути та визначити з урахуванням прогнозованих для конкретної території, галузі, об’єкта  та рівня НС, обсягів робіт з ліквідації їх наслідків, розмірів заподіяних збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.  Перевірено наявність резервного електроживлення Ватутінської міської лікарні та встановлено,  що генератор знаходиться в робочому стані, резерв ПММ складає 200 літрів для забезпечення роботи резервного джерела живлення (генератора).

Перевіркою встановлено, що мобільна група готова до виконання завдань за призначенням.

Інформація відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи