UAEU2.JPG

У світі немає більш волелюбного народу, як український, якому довелось не одне століття виборювати право жити у вільній і незалежній державі. Боротись за споконвічні цінності – Гідність і Свободу, довелось відстоювати п`ять років тому, коли  обурені несправедливим і злочинним рішенням тодішньої влади щодо непідписання угоди про євроінтеграцію, прогресивні студенти вийшли на мирну акцію протесту, яка, після жорстокого розгону силовиками, стала початком Революції Гідності.

З нагоди Дня Гідності та Свободи, який згідно з Указом Президента відзначається щороку 21 листопада, у Сквері «Пам'ять» відбувся мітинг, участь в якому взяли представники апарату та структурних підрозділів міської ради, виконкому, підприємств, установ, організацій, депутати міської ради, учасники революційних подій, учасники АТО, шкільна молодь та городяни, яким не байдужі події новітньої історії України.

 - Сьогодні справді визначний день в історії нашої країни. Адже події, які відбулись на Майдані незалежності у 2013-2014 роках змусили кожного з нас переосмислити своє життя і зрозуміти, що свобода, демократія, національна гідність, прагнення до волі і кращого життя – це ті ідеали, заради яких варто боротись, наголосив перший заступник міського голови Юрій Кубявка, звертаючись до учасників мітингу.

- Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто причетний до подій двох революцій незалежної України – Помаранчевої 2004 та Революції Гідності 2014-2013 років. Ми віддаємо шану легендарній Небесній Сотні та учасникам революції, які після Майдану пішли захищати країну в зону АТО, волонтерам, які внесли значний вклад, щоб революція завершилась перемогою, бійцям, які і сьогодні стоять на смерть, захищаючи міць і цілісність держави, які щомиті жертвують своїм життям і здоров’ям за єдність і кращу долю України щоденно відбиваючи агресивні напади російських загарбників, - звучало у виступі.

Юрій Богданович подякував захисникам українського народу, які рішуче відстоювали право всього народу жити у власній, вільній, могутній, квітучій європейській державі, та побажав усім мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України, та впевненості у завтрашньому дні.

Про свою участь у революційних подіях 2013-2014 років розповів учасник Революції Гідності та активний волонтер Вадим Момот. 

- Для мене Революція Гідності почалась після того, як мирних протестантів розігнали з Майдану. Це обурило і заставило діяти, адже не можна з нами поводитись як з бидлом. І до 16 січня наші протести носили мирний характер, доки не були прийняті злочинні закони, а потім були розстріли і Небесна Сотня…, - розповідав Вадим Ігорович.

- Не можна сказати, що Майдан повністю переміг, адже залишились відголоски старої влади. І не можна Майдан вважати поразкою, адже процес змін розпочався, хоча і відбувається не так швидко, як хотілось. Але потрібно потерпіти і ми будемо жити в щасливій країні, - наголосив виступаючий.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто власною смертю виборював свободу й незалежність нашої України: Небесну Сотню та воїнів, які загинули  на сході України.

В знак глибокої пошани до загиблих Героїв, під супровід гімну Майдану «Пливе кача…», до пам’ятного знаку поклали квіти.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики

Фото редактора міської газети «Місто робітниче»