gerbuk.JPG

15 листопада під головуванням міського голови Олександра Лисюка відбулося планове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

З метою забезпечення належної взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, на засіданні розглянуто питання про стан виконання повноважень, передбачених Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

На виконання Порядку взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів та установ під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю, затвердженого Постановою КМУ №800 від 3 жовтня 2018, прийнято рішення щодо проведення засідання робочої групи та  напрацювання алгоритму дій.

Крім того, розглянуто заяви та звернення громадян щодо надання дозволу органу опіки та піклування на вчинення правочинів щодо дарування нерухомого майна, передачі права власності на нерухоме майно в рахунок сплати аліментів та інші.

Особлива увага була приділена питанню про доцільність позбавлення батьківських прав особи, яка більше року перебувала під соціальним супроводом, але позитивного результату досягти не вдалося. Приймаючи такі рішення, члени комісії керуються інтересами дітей та враховують, що позбавлення батьківських прав є крайньою мірою впливу на батьків. Беручи до уваги той факт, що горе-мати вже двічі без поважних причин не з’явилась на засідання комісії, де розглядається питання стосовно її сім’ї та малолітніх дітей, проаналізувавши стан справ, присутні на засіданні дійшли висновку про необхідність застосування цієї крайньої міри.

Інформація служби у справах дітей