UAEU2.JPG

14 листопада під головуванням першого заступника міського голови Юрія Кубявки  відбулося засідання Центру допомоги учасникам АТО. На засідання також прибули гості – голова обласного Центру допомоги учасникам АТО Євген Одновол та начальник відділу організаційно-правової роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Пона.

В засіданні взяли участь члени міського Центру допомоги учасникам АТО, ветерани антитерористичної операції, волонтери та голова громадської організації «Ветеранів АТО та волонтерів Ватутінської громади» Петро Гогунець.

В порядок денний засідання відповідно до листа обласного Центру допомоги учасникам АТО було включено три питання - аналіз роботи Центру допомоги учасникам АТО у м. Ватутіне, психологічна реабілітація ветеранів АТО та інше. По першому питанню інформацію озвучив Юрій Кубявка, зокрема, по земельних питаннях, соціальних пільгах, забезпеченні житлом, санаторно-курортному лікуванню. Для забезпечення учасників АТО санаторно - курортним лікуванням в 2018 році кошторисом було затверджено 24558,00 грн., для проведення психологічної реабілітації 8169,00 грн.

На обліку для отримання санаторно-курортного лікування перебуває 10 осіб, 4 з них перебувають на контрактній службі (путівками забезпечуються через в/ч), 2 учасники АТО отримали санаторно-курортні путівки через УПСЗН Ватутінської міської ради шляхом укладення тристоронніх договорів, 1 учасник АТО отримає санаторно-курортну путівку в листопаді 2018 року, 1 учасник АТО отримав путівку Мінсоцполітики.

По питанню психологічної реабілітації заступник начальника Алла Зажирєлова повідомила, що у 2018 році 1 учасник АТО отримав послуги із психологічної реабілітації. Далі слово було надано Євгену Одноволу та Людмилі Поні, які більш детально проаналізували важливість проведення психологічної реабілітації для учасників АТО, адже ця проблема є вкрай гострою.

Учасники заходу залишились вкрай задоволеними та висловили бажання, щоб представники з обласного центру частіше брали участь в міських заходах.

На завершення зустрічі Юрій Богданович подякував всім присутнім за активну участь в обговоренні питань порядку денного.

Інформація  відділу соціально-економічного розвитку