gerbuk.JPG

15 листопада  Ватутінським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено захід з нагоди відкриття Ресурсного центру та 23-річчя від дня створення установи. 

Розпочала захід директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чорнобай Алла зазначивши, що за 23 роки спеціалісти установи пройшли важкий і водночас дуже цікавий шлях - шлях творення і розвитку, шлях самореалізації в найважливішій справі на Землі – в допомозі іншому. Сотні, людей різного віку, статусу і статі потребують соціального захисту, психолого-педагогічної підтримки, інформування, консультування. 

У своїй презентації вона проаналізувала основні етапи розвитку установи, згадала про досягнення і, найголовніше, окреслила стратегію діяльності Центру на майбутнє. Алла Анатоліївна ознайомила учасників заходу з метою створення ресурсного центру та можливостями, які відкриває діяльність ресурсного центру в місті.

З привітальним словом виступив перший заступник міського голови Юрій Кубявка, який високо оцінив діяльність спеціалістів міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: - «На сьогодні – це заклад міста, який успішно функціонує та надає соціальні послуги різним категоріям клієнтів протягом 23 років. Колектив центру – це цілеспрямовані, досвідчені, знаючі особливості соціальної роботи  працівники. Креативність, націленість на результат та витримка – це ті риси, якими можна охарактеризувати працівників Центру. Сучасне життя диктує нам свої умови, тому з кожним роком соціальні послуги розширюються, вводяться та випробовуються нові програми, розширюється коло клієнтів, вдосконалюється робота з цільовими групами і все це завдяки  наполегливій праці спеціалістів та фахівців із соціальної роботи на чолі з директором Аллою Анатоліївною Чорнобай».

Заступник міського голови Таїсія Дудник приєдналася до привітань та звертаючись до присутніх наголосила, що завдання, які стоять перед соціальною сферою, як ніколи, вимагають високого професіоналізму та відповідальності. Адже, щоденно уваги потребують тисячі громадян міста  в першу чергу – сім’ї та особи, які опинились в складних життєвих обставинах, діти-сироти та діти, позбавленні батьківського піклування, учасники антитерористичної операції та члени їх сімей, вимушені переселенці, малозабезпечені і багатодітні родини, інваліди. Таїса Іванівна подякувала усім за людяність, доброту і турботу про найбільш соціально незахищені верстви населення м.Ватутіне.

Директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богдан Санжарівець у своєму виступі наголосив на важливості соціальної роботи та зазначив, що кількісні та якісні показники міського центру за роки існування визначають позитивні тенденції зростання ролі соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді м.Ватутіне щодо надання соціальної допомоги, спрямованої на вирішення складних життєвих ситуацій клієнта. Також він вручив подяку Міністерства соціальної політики України за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, високий професіоналізм, самовіддану працю та сумлінне виконання службових обов’язків  директору установи Аллі Чорнобай.

Зі словами вдячності за тісну, плідну співпрацю виступили начальник служби в справах дітей Надія Оришич та заступник директора Благодійної організації «Дім милосердя» Любов Кривенко.

Завершуючи зустріч Алла Чорнобай відзначила -  «Діяльність центру часто є непомітною, адже це індивідуальна кропітка робота з кожною окремою людиною, це тривалий супровід (до кількох місяців) сім’ї на всіх етапах виходу з кризи, це пропускання через себе кожним працівником всіх переживань та досягнень людини, якій ми допомагаємо. Без високого рівня емпатії, щирості і любові працювати в соціальній службі неможливо». Вона подякувати кожному спеціалісту Центру за відданість роботі, міському голові Олександру Борисовичу та його заступникам за підтримку і увагу до діяльності міського центру, зазначивши - «Дуже важливо, коли є підтримка міської влади, тому, що професія «людина-людина» є дуже емоційно виснажливою, а забезпечення належних умов для роботи, розуміння та підтримка наших ініціатив, а також  належне фінансове забезпечення є вагомим фактором успіху та дозволяє ефективно і якісно працювати на благо людей та нашої  громади.»

Директор Центру висловила подяку найближчим партнерам – службі у справі дітей, управлінню праці та соціального захисту населення, сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту, відділу освіти, міській лікарні,  центру зайнятості, Благодійній організації «Дім милосердя», Благодійній організації «Єдність та порозуміння» за співпрацю та спільну діяльність в усіх напрямках роботи.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді