gerbuk.JPG

Це свято об’єднує всіх метеорологів нашої рідної Батьківщини. На території України працює 187  гідрометеорологічних станцій, з них  49 з 100-річним і більше періодом спостережень. В нашій області найстаріша метеостанція Умань веде спостереження з 1885 року.

Метеостанція Звенигородка розпочала перші найпростіші спостереження з 1 жовтня 1924 року в с.Єрки Катеринопільського району. Спостереження не припинялись навіть у найтяжчі періоди нашої історії: ні в роки голодоморів, ні в роки Другої світової війни, ні в повоєнну розруху, ні при розпаді Радянського Союзу.

В 1957 році наша метеостанція була переведена в с.Озірну Звенигородського району. Географічні координати нашої станції: широта 49˚05', довгота 30˚54'. Висота над рівнем Балтійського моря 214м.

В теперішній час метеослужба України не тільки  веде спостереження за кліматом, забрудненням навколишнього природного середовища, а й постійно поширює інформацію про глобальні зміни клімату, бере участь у широкомасштабних міжнародних наукових дослідженнях, в тому числі в Антарктиді.  

Щиро вітаю колег-метеорологів з професійним святом! Зичу творчого натхнення та успіхів, енергії та любові до своєї роботи, дружної атмосфери в колективі, міцного здоров’я і добробуту в родинах.

Начальник метеостанції Звенигородка  Т.А.Лисенко