UAEU2.JPG

З метою урегулювання питання призначення субсидії домогосподарству, до складу якого входять заробітчани, що перебувають за кордоном понад 2 місяці протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, надано можливість комісіям приймати рішення щодо призначення субсидії, якщо такими особами підтверджено легалізованими в Україні документами набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення.

Відповідний перелік розміщено на веб-сайті Мінсоцполітики у розділі «Міжнародна діяльність» у закладці «Міжнародне співробітництво».

Щодо сплати за послуги отримувачами субсидії.

Постановою надано право отримувачам субсидії не платити обов’язкову частку плати за послуги, якщо вартість спожитих послуг менше неї. У такому разі громадяни сплачують фактичну вартість спожитих послуг.

Стосовно переліку послуг на які призначається житлова субсидія.

Перелік послуг, на оплату яких призначається субсидія, доповнено внесками за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та внесками за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами.