gerbuk.JPG

Така тема обговорювалась на  черговій зустрічі з дружинами учасників АТО, що відбулась  31 жовтня 2018 року на базі Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою створення стабільних взаємостосунків в сім’ї та налагодження відносин між подружжям.

Проблема емоційного вигорання є актуальною в сім’ях , яких торкнулася проблеми війни. В наших жінок помилково вселили ідею, що коли вони чекають, то мусять бути сильними. Треба підтримувати чоловіка, стати опорою дітям і батькам  і при тому не виказувати своїх почуттів. Від дружини ветерана очікують безумовної підтримки чоловіка, самовідданої допомоги у поверненні до мирного життя. Саме тому жінкам потрібно ділитися досвідом, порадами та взаємодіяти, щоб розуміти, що їхня щоденна робота є необхідною для сімейного благополуччя.

Життя не складається лише зі свят, неприємності трапляються з усіма. Так важливо у важку хвилину почути добрі слова підтримки від близьких. Скільки б не говорили, що «чоловіки не плачуть», їм також потрібна допомога і в цьому їм допомагають люблячі дружини.

Наприкінці зустрічі,  жінки поділилися досвідом та давали дієві поради. Зворушливим моментом було зачитування власного вірша Анастасії Яніної, присвяченого чоловікові на війні.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді