UAEU2.JPG

Міський  конкурс юних правознавців «Подорож по алеї правових знань» проведено 25 жовтня в приміщенні  Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 за ініціативи служби у справах дітей виконкому та сприянням відділу освіти. Активну участь у заході взяли всі навчальні заклади міста, представивши по двоє учасників  від кожної школи з числа учнів 9-11 класів.

У першому етапі «Знайомство» учасники розповіли про себе, свою життєву позицію, захоплення та девіз по життю. Як з’ясувалося, не всі з восьми учасників планують обрати правознавство своєю професією, але всі визнали необхідність знати основні положення законодавства та вміти їх застосовувати у життєвих ситуаціях. За підсумками цього етапу більшість учасників отримали найвищу оцінку 10-балів. 

На другому етапі конкурсу відбулася презентація на тему: «Знаю і реалізую свої права». Учасники конкурсу  поставились до підготовки своїх презентацій по - дорослому відповідально. Роботи містили змістовну та цікаву інформацію у галузі захисту прав та інтересів дітей, більшість - ще й яскраві кольорові ілюстрації до тексту. Учасники не обмежились програмою школи. Учнівськими презентаціями були охоплені правові напрямки сьогодення такі, як права дитини, права людини, насильство, турбота про дітей-інвалідів та дітей, залишених без сім’ї, профілактика насильства в сім’ї.

Журі Міського конкурсу працювало у складі начальника служби у справах дітей Надії Оришич, головного спеціаліста служби у справах дітей Лариси Славіної та головного спеціаліста відділу освіти Наталії Губарькової Оцінюючи презентацію та виступи учнів, враховували відповідність матеріалу темі, чіткість і логічність структури подання інформації, наявність посилань на інформаційні джерела, відповідність дизайну змісту роботи, переконливість та чіткість представлення презентації учасником.

Яскравими, змістовними та відповідними до вимог Положення про конкурс визначились роботи та виступи учасниць Музиченко Ані, учениці 11 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф. Ватутіна та учениці 10 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Марченко Дарії, які за підсумками оцінювання  розділили І-е місце.

Члени журі  намагались виважено та об’єктивно оцінювати роботу учасників та відзначили, що презентації інших учасників також були переконливими та цікавими.

ІІ-е місце у конкурсі посіли Пюстонен Софія, учениця 10-го класу Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, та учениця Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Алєксєєва Катерина. Дівчата добре впорались з завданням, впевнено коментували сувої роботи.

ІІІ-є місце розділили: учениця 10-го класу  Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф.Ватутіна Макарова Наталія,  учень 9-го класу Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Мензюк Владислав,  та учні 11-го класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 брати Лагода Костянтин та Лагода Іван.

Під час проведення конкурсу «Подорож по алеї правових знань» за учасників вболівали їх наставники та вчителі  Шевченко Людмила Григорівна,  Севрук Раїса Олександрівна, Добровольська Олександра Анатоліївна, Чмир Віталій Анатолійович. 

Ідея урізноманітнити цьогорічний конкурс презентаціями належить небайдужим працівникам спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Тетяні Забой та Ользі Большаковій, вони також потурбувались про належне технічне забезпечення заходу.

Конкурс завершився врученням призів, які були придбані за кошти місцевого бюджету.

Інформація служби у справах дітей