gerbuk.JPG

Скільки б не минуло років з часу завершення Другої світової війни, не перестане щеміти серце при згадці про страшні роки нацистської окупації нашої землі, не перестане наповнюватись душа гордістю за наших дідів і прадідів, які у нелегкій боротьбі таки змогли подолати сильного і підступного ворога та звільнити рідну Україну від фашистської навали.

Сьогодні минає 74 роки від знаменної події, коли останній  гітлерівський вояк був вигнаний з терен нашої рідної землі. 

З цієї нагоди в місті на Монументі Слави відбувся мітинг та церемонія покладання квітів до братської могили, де покояться останки воїнів, що полягли смертю хоробрих при звільненні Звенигородщини.

В заході взяли участь міський голова Олександр Лисюк, секретар міської ради Сергій Бабюк, заступник міського голови Таїса Дудник, керуючий справами виконкому Таїсія Стеценко, депутати міської ради, керівники та працівники підприємств, установ, організацій, структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету, представники громадських організацій, учасаники антитерористичної операції, учні навчальних закладів та жителі міста.

З короткою промовою перед присутніми виступив директор міського історичного музею Віталій Богославський, який зазначив, що війна принесла горе в кожну українську родину, вона осиротила дітей та залишила за собою згарища та руїни. Велику ціну сплатив і сплачує український народ за свободу та незалежність. І саме цей незламний дух, відвага і мужність захисників рідної землі ніколи не згаснуть в людській пам’яті.

Згадав Віталій Іванович і про події на сході нашої держави, про наших героїв, які стояли і будуть стояти на сторожі кордонів рідної землі.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих, відомих та невідомих, в роки Другої світової війни та у військових конфліктах, в яких наші співвітчизники віддали свої життя за мир. До братської могили в знак пам’яті про їх ратний подвиг учасники мітингу поклали квіти.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики