gerbuk.JPG

14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, відзначатиметься День захисника України та День Українського козацтва. Бо з давніх – давен саме Покрова вважається покровителькою всіх вояків. До цих свят 12 жовтня в міському Палаці культури відбулися урочистості та святковий концерт.

З вітальною промовою виступив секретар міської ради Сергій Бабюк. Він зазначив, що День захисника України – це свято мужності, честі й доблесті, стійкості і шляхетності, свято сильних і мужніх чоловіків. Воно спільне й для сивочолих ветеранів, і тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави. «Нинішні військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу» - йшлося у вітальному слові керівника. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто захищав країну в роки війни, хто віддав своє життя виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, хто загинув в зоні проведення бойових дій на сході нашої держави.

Сергій Вячеславович виконав почесну місію нагородження і вручив Почесні грамоти виконавчого комітету вчителям закладів загальної середньої освіти з предмету «Захист Вітчизни» Сергію Воронюку (ЗОШ № 2), Сергію Кирилюку (ветерану праці ЗОШ № 6) та Василю Крутю (ЗОШ № 5) за впровадження національно – патріотичного виховання молоді в освітній процес, активну участь у пропаганді козацької ідеї та відродження історичних і духовних традицій.

На завершення виступу керівник висловив щирі вітання кожному, хто сьогодні несе нелегку військову службу і побажав всім міцного здоров’я, миру і родинної злагоди, успіхів у повсякденному житті, чистого неба та усіляких гараздів.

З вітальним словом виступив заступник військового комісара Звенигородського районного військового комісаріату Олег Осадчий та вручив захисникам нашої Вітчизни, Сергію Бабюку, Юрію Бондаренку та Володимиру Дерев’янку відзнаки Президента України «За участь в АТО».

Цього дня захисників України вітали й аматорські колективи міського Палацу культури: народний аматорський хор ветеранів війни та праці, народний аматорський оркестр народних інструментів, ретро – гурту «Хроноскоп», чоловічий вокальний ансамбль «Оберіг», жіночий вокальний ансамбль «Веснянка» та аматорський хор духовної музики «Відродження, вокалісти Тетяна Скакун, Даша Молочева. Завершила концертну програму ведуча Олена Панзюк такими словами: «Мільйони людей вірять, що небо нашої України – матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!»

Інформація відділу з питань внутрішньої політики