gerbuk.JPG

До Ватутінської міської ради звернулися мешканці вулиць Перемоги, Комунальної та Джерельної з проханням про закриття двох сміттєзвалищ, які знаходяться по вул.Комунальна та вул. Перемоги через те, що до них зносять та складують тверді побутові відходи і гілля мешканці навколишніх вулиць (Островського, Шовковична, Кривошеї Лейтенанта), у яких відповідно до умов договору з надавачем послуги здійснюється  подворовий вивіз твердих побутових відходів.

Свої прохання мешканці пояснювали також і тим, що встановлені 4 контейнери для ТПВ на вул.Комунальна розраховані виключно на жителів зазначених вулиць. Вони вчасно забиралися по мірі накопичення, але за умови відсутності «додаткового» навантаження відходами за рахунок інших вулиць, що останнім часом набуло регулярного характеру. Через надмірне скупчення ТПВ та гілля біля сміттєвого майданчика погіршився санітарний та естетичний стан території, утворився неприємний запах. Неодноразове прибирання сміття біля контейнерів власними силами не давало довготривалого результату. Все це призвело до зростання невдоволення жителів, особливо власників будинковолодінь, що знаходилися в декількох метрах від штучно утвореного сміттєвого звалища.

З метою вирішення зазначених проблем, мешканці вулиць Перемоги та Комунальна 12 вересня провели загальні збори, на якому прийняли рішення звернутися до Ватутінської міської ради із проханням про закриття двох сміттєзвалищ на вул. Комунальна та Перемоги. Це питання 28 вересня було розглянуто на засіданні комісії по контролю за станом благоустрою та дотримання правил утримання території міста Ватутіне за участю мешканців вулиць Перемоги, Комунальної, Джерельної та надавача послуги з вивезення твердих побутових відходів, де прийнято рішення про закриття зазначених майданчиків.

Крім того, за ініціативою мешканців вулиць Перемоги, Комунальної та Джерельної, вирішено провести зустрічі з жителями вулиць Островського та Шовковичної інформаційно-роз’яснювального характеру, довести до відома про прийняте рішення щодо закриття сміттєвих майданчиків на вул.Комунальна, неможливості знесення ТПВ та іншого виду сміття у сміттєвий майданчик на вул. Комунальна та збирання і складування відходів у відповідності до умов укладеного договору з надавачем послуги. 10.10.2018 р. зустріч з жителями вул. Островського відбулася, під час якої було розповсюджено вищевказану інформацію, вислухано зауваження та побажання мешканців вулиці по питанню вивезення ТПВ та надано вичерпні відповіді на їх питання, які будуть враховані в подальшій діяльності. Згодом планується проведення зустрічі з жителями вул.Шовковична.

12.10.2018 р. спеціалізованим транспортом ФОП Климчук О.І. забрано 4 сміттєвих контейнери, вивезено 2 КАМАЗи відходів та гілля з одного сміттєвого майданчика та 1 – з іншого.

На місці колишнього майданчика жителі навколишніх будинків спільними зусиллями розрівняли ями, позасипали їх глиною, а зверху підсипали землею, яку завчасно за спільні кошти замовили та привезли, встановили колеса біля дороги, в яких висадили зелені насадження, позабивали в землю кілочки, поміж якими натягнули попереджувальну стрічку.

На цьому місці розміщено оголошення про закриття сміттєвого майданчика з 12.10.2018 р, в якому також зазначається розмір штрафних санкцій за складування відходів на місці зачиненого сміттєвого майданчика, а також інформація про здійснення відео спостереження (камера встановлена одним із мешканців навколишніх будинків власними силами).

Результати спільної роботи призвели до покращення  санітарного та естетичного стану впорядкованої земельної ділянки та всі залишилися задоволеними результатом проведених робіт.

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою