gerbuk.JPG

30 серпня 2018 року у прес-центрі Кабінету Міністрів України відбулася звітна прес-конференція керівництва Міністерства інформаційної політики України за підсумками діяльності у січні-червні 2018 року.

Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова розповіла про роботу у напрямку інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу, важливим етапом якої стало відновлення мовлення низки українських телеканалів та радіостанцій на окуповані території, а також у сфері європейської інтеграції.

«Ми діємо згідно з затвердженим планом дій Міністерства та планом дій Уряду. Вся робота по окупованих територіях ведеться у рамках двох основних документів, розроблених нами ще два роки тому, - Стратегії інформаційної реінтеграції Криму і Стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу. Стратегія по Донбасу нещодавно була затверджена Урядом, що розширює наші можливості», - зазначила вона.

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін окреслив основні досягнення МІП у сфері впровадження Доктрини інформаційної безпеки, розбудови системи стратегічних та кризових комунікацій. Зокрема, він привів приклад ефективної протидії інформаційним атакам під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів у Києві.

«Проведено аудит того, як відбувається робота у сфері кризових комунікацій у різних державних органах, правоохоронних в тому числі. Ми опрацьовуємо отриману інформацію і невдовзі презентуємо конкретні пропозиції і рекомендації щодо нейтралізації кризових явищ у інформаційному просторі», - повідомив заступник Міністра.

Державний секретар МІП Артем Біденко серед здобутків назвав розвиток системи іномовлення та затвердження бренду Ukraine NOW, який зараз активно просувається на міжнародній арені, а також реалізацію понад 15 соціальних інформаційних кампаній, що максимально охоплювали всі канали комунікацій.

«Ми плануємо тільки збільшувати кількість соціальної реклами, тому що це один з найпростіших технічних засобів для формування певних стандартів поведінки у громадян – починаючи від відзначення національних пам’ятних дат і закінчуючи дотриманням правил безпеки на дорогах», - зазначив А. Біденко.

У свою чергу радник Міністра інформаційної політики Марина Соботюк розповіла про просування у світі короткометражної стрічки про Україну «Дякую», а також про проекти, спрямовані на підтримку українських військових.

«Інструмент для міжнародної комунікації - стрічка «Дякую» - є переможцем трьох міжнародних фестивалів. Восени вона вийде на великий екран в Японії. А етнопоказ до Всесвітнього дня вишиванки «Українські амазонки» дипломати визнали дуже незвичайним заходом, який став справжнім святом для жінок-військових», - додала вона.

З повним текстом звіту про роботу МІП за перше півріччя 2018 року можна ознайомитись тут:
https://mip.gov.ua/files/pdf/MIP_zvit_2018_УКР_web.pdf