gerbuk.JPG

В 2016 році теренова гра «СІЧ: сила і честь» ім. братів Чучупак відбулася вперше Учасниками стали юнаки та дівчата від 16 до 28 років з різних куточків України.

Аналогом заходу є теренова гра «Звитяга», яка вже 11 років відбувається у Волинських лісах у травні. Суть змагань полягає у визначенні кращої з двох команд в ході проведення теренової гри. Завдання команд — заволодіти та втримати до кінця гри, прапор команди супротивника. Виконання цієї вимоги – перемога, якою можна пишатися.

Під час теренової гри сотні можуть “знищувати” гравців суперника шляхом зриву нарукавної пов’язки. Кожен “вояк” носить на руці таку пов’язку відповідного кольору сотні, яка є ознакою його “життя”. Втрата пов’язки “вояком” означає його “загибель”. Тобто супротивник має зірвати пов’язку з руки. Зірвані пов’язки передаються до Ради вищих спостерігачів і по їх кількості визначається результат гри. При встановленні результатів змагань РВС використовує шкалу оцінки.

Перемагає сотня, яка набрала більше балів або здобула абсолютну перемогу. Виграє не лише той, хто сильніший, а той, хто спритніший, впевненіший, той хто розробляє тактику своєї гри. Мислити ж треба не менше, аніж у грі в шахи.

Суть гри полягає в визначенні кращої з двох команд в ході проведення теренової гри. Завдання команди – заволодіти та втримати, до завершення гри, прапор команди супротивника, який знаходиться в таборі супротивника. Виконання цієї вимоги – визнається як чиста перемога однієї з команд.

Мета гри:– виховання у дітей, юнацтва та молоді національної свідомості, історичної пам’яті, громадянської позиції, патріотизму, готовності захищати Батьківщину шляхом опанування духовної спадщини визвольної боротьби січового козацтва;

– виховання фізично, інтелектуально та духовно розвиненого юнацтва та молоді України;

– пропаганда здорового способу життя серед дітей та молоді;

– популяризація дитячо-юнацького, молодіжного патріотичного руху.

Необхідність реалізації даного проекту обумовлена тим, що перебуваючи в негативному інформаційному просторі, українська молодь формує хибні цінності та орієнтири. Після їх впливу на свідомість та підсвідомість у молодих людей з’являються шкідливі звички, ворожі та агресивні уявлення про традиції та звичаї, а також мову українського народу. Таким чином, зважаючи на низький моральний рівень та стан фізичного здоров’я сучасної молоді, слід посилено працювати над вихованням нової генерації будівників незалежної демократичної України.

Якщо тобі вже є 16, ти маєш хороше здоров’я, жагу до перемоги, ініціативний і активний, тоді швиденько ставай учасником гри. Не забувай про те, що гра патріотична, тож спілкуватися треба українською мовою, не палити, не вживати алкоголю та виконувати накази проводу гри, ти ж гідний громадянин свого народу? Із детальною інформацією про захід, можна ознайомитись на офіційній сторінці Гри у facebook за посиланням: https://www.facebook.com/terenivka.sich/

Інформація сектору у справах сімї, дітей, молоді та спорту