gerbuk.JPG

Президент України Петро Порошенко, перед початком параду на честь 27-річчя незалежності України, заявив про ініціювання внесення змін до Конституції щодо курсу України на ЄС і НАТО.

«Наполягатиму на закріпленні у Конституції нашого прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО. Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко. До відкриття осінньої сесії Верховної Ради, яке заплановано на 4 вересня, буде зареєстрований відповідний мій законопроект», – додав він, запевнивши, що робитиме все для його ухвалення.

Глава держави наголосив, що інтеграція до європейського та євроатлантичного простору – надійний спосіб забезпечити безпеку, розвиток України та гідні умови життя для людей. «Така інтеграція – стовідсоткова гарантія нашої незалежності. Але хочу окремо наголосити – і ми потрібні Європі, бо без нас Євросоюз не стане завершеним і довершеним проектом. Адже цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України», – підкреслив Президент.

«Українська армія істотно посилить східний фланг НАТО. А навзаєм – ми розраховуємо на гарантії колективної безпеки, які надає Альянс», – впевнений Петро Порошенко.