gerbuk.JPG

Питання щодо посилення контролю за станом виплати заборгованої заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях області залишається актуальним. На виконання доручень щодо ліквідації боргів із зарплати, з метою вивчення причин виникнення заборгованості та реалізації шляхів її погашення, 3 серпня поточного року під головуванням заступника міського голови Таїсії Дудник відбулось засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засідання тимчасової комісії був запрошений начальник Ватутінського  виробничого управління житлово-комунального господарства Олександр Костіков для надання інформації про стан боргів та вжиті заходи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємстві.

Начальник повідомив, що заборгованість по заробітній платі на підприємстві виникла станом на 1 липня 2018 року.

Основними причинами виникнення даної ситуації на підприємстві є заборгованість населення по сплаті коштів за надані послуги, а також заборгованість по субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на виплату пільг і субсидій по житлово-комунальним послугам.

Олександр Костіков додав, що на підприємстві постійно проводиться відповідна робота по погашенню боргу. Щомісячно направляються поштою та розносяться по квартирах попередження боржникам про сплату заборгованості.

За результатами розгляду позовних заяв до Ватутінського міського суду винесені рішення по справах про стягнення заборгованості по витратах з утримання будинків та прибудинкових територій на користь Ватутінського виробничого управління житлово-комунального господарства. Судові накази по вище вказаних справах направлено для примусового виконання до Звенигородського відділу Державної виконавчої служби.  

Активно проводиться робота щодо оплати за послуги з утримання будинку підприємцями, які переобладнали квартири у магазини. Боржникам надсилаються листи – попередження з вимогою оплатити борги.

Зменшено до мінімуму витрати матеріальних ресурсів (паливо, запчастини, матеріали).

Також начальник управління повідомив, що з метою економії фонду заробітної плати, дотримуючись термінів чинного законодавства, працівники підприємства пишуть заяви на відпустки без збереження заробітної плати.

Обговорюючи  та аналізуючи виступ начальника виробничого управління, члени комісії  підтримали запроваджені заходи по погашенню заборгованості, а заступник міського голови Таїсія Дудник звернулась до Олександра Костікова  з проханням продовжити виконання заходів, за реалізації яких підприємство зможе погасити існуючий борг.

Користуючись нагодою, звертаємось до громадян міста з проханням вчасно сплачувати кошти за надані житлово-комунальні послуги.

Дякуємо за порозуміння!

 

Інформація управління праці та соціального захисту населення Ватутінської міської ради.