gerbuk.JPG

Наразі активно комунальними службами проводяться роботи по наведенню чистоти і порядку в місті: здійснюється покос трави, прибирання сміття та його вивезення до сміттєвих майданчиків.

Але комунальні служби – не єдина організація, на яку покладено обов’язок забезпечення благоустрою та упорядкування території міста. Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» на власників, орендарів, наймачів житлових будинків приватного сектору також покладено обов’язок щодо утримання в належному санітарному та естетичному вигляді присадибної та прибудинкової територій. Тому, прошу кожного знайти час та провести роботи щодо забезпечення належного стану прилеглої та прибудинкової території біля свої будинків (території між тротуаром і дорогою – по вул. Захисників України, Першобудівників, Юрківська, Зоряна та подібні їм вулицям) в найкоротші терміни: провести покос трави та здійснити прибирання сміття та обрізку дерев, за необхідності.

Минулого тижня здійснено обходи вулиць Захисників України, Зоряна, вул. Комарова у с. Скаливатка для інформування та нагадування обов’язку з впорядкування присадибної та прибудинкової територій. Такі обходи продовжаться і на інших вулицях міста. Звертаюся до власників, орендарів, наймачів житлових будинків приватного сектору: не чекайте приходу головного спеціаліста, інспектора з благоустрою, долучайтеся до виконанні робіт добровільно.

Нагадую, що забезпечення благоустрою та упорядкування території також є і обов’язком керівників підприємств, установ та організацій різних форм власності, які у відповідності до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил утримання території м. Ватутіне, затверджених рішенням Ватутінської міської ради від 31.05.2006 р. № 2-69/V із змінами, зобов’язані утримувати прилеглу територію в належному санітарному стані та забезпечувати її постійне утримання у відповідному стані в радіусі 10 м. від кута споруди.

Особливу увагу звертаю до уваги керівників підприємств, установ та організацій, що знаходяться по вул. Транспортна. Стан утримання прилеглої території є вкрай незадовільним та потребує невідкладного проведення робіт щодо впорядкування території.

 Тому прошу кожного власника підприємства, установи та організації, а також власників магазинів, в найкоротші терміни провести роботи щодо упорядкування прилеглої те6риторії біля об’єктів, що перебувають у власності, користуванні чи оренді: провести покос трави та здійснити прибирання сміття та обрізку дерев, за необхідності.

Слід пам’ятати, що ніхто не виконає цей обов’язок за Вас і ніхто, окрім нас самих, не забезпечить наведення порядку та чистоти, в межах закріплених територій, на території м. Ватутіне. Провести необхідний комплекс робіт, що забезпечить охайний та належний стан території нашого міста є спільною справою кожного з нас. Якщо кожен долучиться до проведення зазначених робіт та зробить свій особистий внесок, наше місто стане ще більш охайнішим та красивішим, особливо перед святами, що наближаються.

 

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою