UAEU2.JPG

В рамках проведення Всесвітнього дня протидії  торгівлі людьми Ватутінською міською  філією  Черкаського обласного центру зайнятості спільно з начальником Ватутінського відділу обслуговування громадян  Управління обслуговування громадян Головного управління  ПФУ у Черкаській області Оленою Кодолою,  фахівцем із соціальної роботи  Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світланою Лукашенко 30-31 липня 2018 року проведено профінформаційні семінари «Запобігання нелегальної трудової міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Метою заходу було привернути увагу присутніх до проблеми торгівлі людьми та сучасного рабства.  Безробітних проінформували щодо небезпеки потрапляння у такі ситуацію, коли вони погоджуються на сумнівні вакансії та надто привабливі умови праці. А також дали поради громадянам,  які збираються працювати та навчатися за кордоном.

Звернули увагу присутніх, що торгівля людьми – це  тяжкий злочин, який підпадає під дію ст.149 Кримінального Кодексу України. Українцям   необхідно пам’ятати, що кожен постраждалий має право на допомогу, безкоштовно та конфіденційно, телефони гарячої лінії  по Україні 0 800 505 501 та з мобільного для всіх абонентів 527. Необізнаність знищує! Будьте  обачними  та уважними!

Інформація Ватутінської міської філії ЧОЦЗ