gerbuk.JPG

Такої тематики на базі Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 30 липня 2018 року відбулося засідання круглого на яке організатори запросили заступника міського голови Таїсію Дудник та  працівників установ, що працюють з даною категорією населення.

Розпочала засідання провідний фахівець із соціальної роботи Центру Світлана Лукашенко, яка зазначила, що метою зібрання є вдосконалення механізму взаємодії суб’єктів соціальної роботи з учасниками АТО та членами їх сімей.

Подальше обговорення теми було емоційним та цікавим. Кожен з присутніх мав можливість висловити власне бачення  ситуації  щодо проблем адаптації демобілізованих.

Таїсія Іванівна, заступник міського голови,  зазначила, що незважаючи на ряд проблем, що виникають під час роботи необхідно докладати  максимум зусиль для подальшої співпраці між державою та учасниками АТО.

Одним з питань порядку денного було обговорення Державного стандарту соціальної адаптації. Даний стандарт визначає зміст, обсяг, умови та порядок надання соціальної послуги соціальної адаптації для отримувача даної послуги. Розглянули зміст соціальної послуги, який полягає в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем та шляхів їх вирішення.

Представник управління праці та соціального захисту населення Наталія Туркевич розповіла  про пільги для учасників АТО та  ознайомила з основними потребами демобілізованих.

Тетяна Ільченко –провідний  фахівець із соціальної роботи ознайомила присутніх з основними завданнями Центру у напрямку роботи з учасниками АТО та членами їх сімей. Вона наголосила, що на особливу увагу заслуговує започаткований курс  «Жінка сьогодення» для дружин та матерів учасників АТО.  На таких зустрічах обговорюються болючі теми, конкретні ситуації та умови для якісного спілкування в сім’ї, ставиться багато запитань учасниками зустрічей, розповідається про свій досвід, надаються поради та пропозиції.

По закінченню засідання кожен з присутніх висловив свою думку стосовно проблемності та важливості роботи в даному напрямку. Зокрема начальник відділу освіти Сергій Бурбело зосередив увагу на масштабності проблем в роботі з учасниками АТО не лише в нашому місті, а взагалі в країні. Адже це саме та категорія населення, яка закрита для спілкування та не завжди готова до співпраці.

На останок було вирішено здійснювати переадресацію та взаємоінформування про роботу з членами сімей  учасників АТО, не залишатися осторонь їх проблем та надавати необхідну  допомогу.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді