UAEU2.JPG

У Смілі зривають підготовку до опалювального сезону. Про це стало відомо під час координаційної наради в ОДА під головуванням очільника області Юрія Ткаченка. На ній ішлося про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років.

Натепер середньообласний рівень підготовки становить 60%, що відповідає середньому показнику по Україні.

 – Найбільші ризики традиційно маємо в місті Сміла, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Ми не можемо щороку в ручному режимі регулювати там ситуацію і розпочинати опалювальний сезон. Місцева влада мусить пам’ятати про відповідальність перед своєю громадою. А що ми маємо натепер: попри наші численні рекомендації міській владі, досі не вирішене питання погашення заборгованості за спожитий природний газ, що унеможливлює отримання номінацій, заборгованість за спожиту електроенергію по КП «ВодГео» призводить до періодичного відімкнення водопостачання, низькі темпи ремонту доріг. Останнє – це взагалі окреме питання. Область свої обіцянки виконує: коштом Дорожнього фонду ми ремонтуємо по місту три вулиці. Натомість міська влада брала на себе зобов’язання відремонтувати дорогу в бік Кам’янки – віз і нині там.

Відтак очільник області доручив головам РДА та рекомендував міським головам і головам ОТГ активізувати підготовку до осінньо-зимового періоду. Він наголосив на персональній відповідальності за це.

Нагадаємо, за рейтингом НАК «Нафтогаз України» Черкащина посідає 3-те місце серед областей за рівнем розрахунків за спожитий газ. 

Прес-служба Черкаської ОДА