gerbuk.JPG

З ініціативи служби зайнятості 26 липня поточного року,  в рамках  проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками,  у Ватутінській міській філії  Черкаського обласного центру зайнятості проведено семінар з роботодавцями.

В заході взяли участь заступник міського голови Таїсія Дудник, директор філії Світлана Бабенко, головний спеціаліст фінансового  управління Ватутінської міської ради Валентина Рафікова, інспектор праці виконавчого комітету Ватутінської міської ради Віта Кругляк, начальник Ватутінського відділу обслуговування громадян Управління обслуговування громадян Головного управління  ПФУ у Черкаській області Олена Кодола,  головний державний інспектор  Управління Держпраці в Черкаській області Микола Мирошниченко, заступник начальника відділу надання соціальних послуг центру зайнятості Ніна Крикун, фізичні особи-роботодавці, а також представники кадрових служб підприємств та установ міста.

Таїсія Дудник звернула увагу присутніх на актуальність  питання щодо дотримання страхувальниками норм законодавства про працю, неприпустимість використання праці неоформлених працівників, чітке розмежування трудових стосунків і надання послуг на підставі договорів цивільно-правового характеру, а також акцентувала увагу роботодавців на тому, що лише співпраця влади і бізнесу дасть можливість зберегти об’єкти соціальної сфери міста Ватутіне від закриття.

Микола Мирошниченко поінформував учасників семінару про сутність  перевірок, які здійснює головний державний інспектор Управління Держпраці в Черкаській області щодо контролю за дотриманням законодавства про працю, а також про штрафні санкції, які застосовуються в разі порушення законодавства. Детально зупинився на умовах укладання договорів ЦПХ, а також трудових договорів між фізичними особами-роботодавцями та найманими працівниками.

Олена Кодола інформувала присутніх про актуальні питання  щодо призначення пенсій, правильності відображення у звітності інформації про страховий стаж, про коректність внесення записів до трудових книжок, про можливість отримання інформації з електронної бази ПФУ за умови  дотримання процедури реєстрації.

Світлана Бабенко  зазначила: «питання легальної зайнятості - це щоденна, цілеспрямована, послідовна робота кожного спеціаліста служби зайнятості, яка стосується як роботодавців так і пошукачів роботи».

Проведення  таких заходів для роботодавців дає можливість отримувати оновлену інформацію стосовно законодавчої бази про працю та пенсійне забезпечення, налагоджувати тісну співпрацю та сприяти легалізації зайнятості.

Інформація Ватутінської міської філії  Черкаського обласного центру зайнятості