gerbuk.JPG

Легалізацію отримають - житлові будинки, садові, дачні будинки та господарські будівлі загальною площею до 300 кв м побудовані до 2015 року.

«Будівельна амністія» для самобудів класу СС1, побудованих до 2015 року, прийнята Верховною Радою в березні 2018 року, запрацює з вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на главу Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексія Кудрявцева.

«Ми зробимо все, щоб до 1 вересня вона почала працювати. На жаль, підзаконні акти підготовлені несвоєчасно, але зараз ми вже – на фінішній прямій, тиждень-два – і вони будуть виходити», – сказав Кудрявцев.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт», ухвалено 22 березня 2018 року.

Закон встановлює безстрокову легалізацію самобудів класу СС1. Орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов'язаний прийняти об'єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.

Дія закону поширюється на індивідуальні житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м (побудовані в період з 5 серпня 1992 по 9 квітня 2015 року); будівлі і споруди сільськогосподарського призначення (побудовані до 12 березня 2011 року).